I love Zrenjanin portal

  • Basicline
  • Univer export
  • Harmonija Zrenjanin
Vesti Zrenjanin

Unija servisera klimatizacije Beograd donirala paketiće deci u Dnevnom centru “Alternativa”

Nova godina samo što nije. Duh praznika se oseća na svakom koraku. Brojni donatori su se pobrinuli da u prazničnim danima uživaju i korisnici Dnevnog centra “Alternativa”, tako što su im obezbedili paketiće. Među njima su i članovi Unije servisera klimatizacije Beograd.

Prvi put ove godine korisnicima Dnevnog centra “Alternativa” novogodišnje paketiće pripremimli su članovi Unije servisera klimatizacije Beograd.

„Deo servisera klimatizacije iz Zranjanina se organizovao, jer nas nema puno, možda 10-12, i pridružili smo se Uniji servisera klimatizacije Beograda, sa tendencijom da to preraste u Uniju servisera klimatizacije Srbije. Mi smo se oformili tek ove godine. Na našu inicijativu i na želju ostalih članova Unije da se uradi nešto i za institucije van Beograda odlučili smo da poklonimo paketiće Dnevnom centru „Alternativa“. Želeli smo da obradujemo tu decu, pa smo se organizovali, doneli paketiće i popričali sa vaspitačima i sa dečicom. Ovo je jedna u nizu humanitarnih akcija. Danas se radilo nekoliko akcija podele paketića u Beogradu, a biće ih i u ostalim delovima zemlje“ kaže Stevica Čobanov iz Unije servisera klimatizacije Beograd.

I Taxi Zrenjanin

Korisnici Dnevnog centra „Alternativa“ se raduju praznicima

U Dnevnom centru „Alternativa“ kažu da njihovi korisnici i te kako osećaju pozitivnu energiju koju im gosti za vreme praznika donose.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

„Mi imamo 10 korisnika koji dolaze tokom cele godine radnim danima. Ovde borave 4-5 sati. Sa njima se realizuju razne aktivnosti. Imamo potpisan protokol o saradnji sa školom 9. maj. Cilj jeste da dođe do njihove socijalizacije i uključivanja u tokove u zajednici, a što njihove porodice ne mogu da im priušte. Svake godine nam, pogotovo kada su praznici, dolaze gosti i donatori. Daruju našu decu, druže se sa nama. Ove godine smo imali i mađioničara, klovna… Pokušavamo da stvorimo atmosferu u kojoj će deca moći da osete praznično uzbuđenje i raspoloženje. Učestvovali smo i na kićenju jelke u Aviv parku. Bili su nam, tradicionalno, bajkeri“, objašnjava Teodora Lazić iz Dnevnog centra „Alternativa“.

„Veliko iznenađenje je bilo to što nas je kontaktirala Unija servisera klimatizacije Beograda. Za vrlo kratko vreme smo uspostavili drugarski i prijateljski odnos. Obećali su da će i ubuduće dolaziti. Ponudili su nam razne vrste pomoći. Oni su pokazali human i odgovorni odnos prema onim grupama koje ne mogu u svakodnevnim životnim aktivnostima da ravnopravno učestvuju sa ostalim vršnjacima. Deca su uzbuđena. Mi njima pričamo, oni se pripremaju za praznike. Ove godine smo pripremili i jednu predstavu -džez orkestar. Ovde su deca koja osećaju da se za njih nešto specijalno organizuje. S radošću to prihvataju. Vole da se druže“, dodaje naša sagovornica.

Malim gestom u vidu paketića za decu iz Dnevnog centra „Alternativa“ donatori pokazuju koliko su veliki ljudi. Svojim postupkom skreću pažnju javnosti i na ove članove društva koje mnogi ne primećuju, a koji se jednako raduju praznicima kao i sva ostala deca.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh