I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • Univer export
  • Ultra Caffe
Aktuelno

UM-ING proširuje kapacitete u industrijskoj zoni “Bagljaš“

Kompanija UM-ING iz Zrenjanina vlasnika Borislava Umićevića, jedini je domaći investitor u industrijskoj zoni „Bagljaš“. Ova kompanija čija je primarna delatnost proizvodnja opreme i usluge konsaltinga i inženjeringa u domenu uljarske industrije, u fazi je proširenja proizvodnih kapaciteta i gradi novu, treću proizvodnu halu.

Zapošljava trenutno 50 radnika, a posluje i van granica naše zemlje.

Kompanija je formirana 2003. godine, a 2011. podiže proizvodne kapacitete u novoj zrenjaninskoj industrijskoj zoni. Kompaniju UM-ING danas je posetio gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić.

PerSu marketi

– Delatnost smo u međuvremenu proširili na izgradnju silosa, fabrika stočne hrane, doradnih centara za semensku robu i proizvodnju opreme za mlinarsku industriju. Sav prihod koji smo ostvarivali reinvestirali smo u proširenje proizvodnje i kapaciteta, tako da smo od tri zaposlena radnika na početku stigli do sadašnjih pedeset, a u zavisnosti od obima posla nekada ih bude i trostruko više. Sigurno je i da će završetkom pogona koji sada gradimo biti i novih zapošljavanja – objašnjava Umićević.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Novu etapu u razvoju kompanije donelo je formiranje mešovitog preduzeća „Petkus Balkan“, sa nemačkim partnerom, uz podelu vlasništva u odnosu 50:50.

– Za sada obe firme rade uspešno i u oblasti uljarske industrije pokrivamo celo područje Balkana, sve zemlje nekadašnje Jugoslavije, Bugarsku, Rumuniju i Mađarsku. To je značajno područje, tako da sada imamo gradilišta u rumunskom Jašiju, mađarskoj Kiškunfeleđhazi, a u našim pogonima proizvodimo opremu za potrebe fabrike ulja u Brčkom, u Bosni i Hercegovini – ističe Umićević i dodaje da se nova proizvodna hala gradi s namerom da se proširi uljarski program. Kako kaže, završetak građevinskih radova očekuje se do septembra, a početak proizvodnje u novoj hali do kraja kalendarske godine.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Gradonačelnik Janjić još jednom je istakao da je svaki investitor u naš grad dobrodošao, a da posebno raduje činjenica da proizvodnju proširuje upravo investitor iz Zrenjanina.

– Ove godine navršava se deset godina od kako je aktivirana industrijska zona „Bagljaš“ i ta odluka pokazala se kao odlična, jer je prethodnih godina u novim pogonima zaposlen veliki broj naših sugrađana. Mi nastavljamo da promovišemo i ovaj posao i Zrenjanin kao dobro mesto za investiranje. Naravno da nam je drago kada vidimo da domaće, zrenjaninske firme, šire svoje pogone, zapošljavaju nove radnike, da imaju poverenja i u grad i u lokalnu samoupravu, uopšte u privredu ove države i u samu državu, i to je nešto što nas sve ohrabruje – ocenio je gradonačelnik Zrenjanina današnju posetu kompaniji UM-ING.

Izvor: zrenjanin.rs

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh