I love Zrenjanin portal

  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

Ultramaratonac pas Sizif u Zrenjaninu pronašao novi dom (VIDEO)

Humanitarni ultramaraton istrčan od strane nekoliko entuzijasta i prijatelja kako bi se skrenula pažnja javnosti i prikupila sredstva za kupovinu kuće porodici Dudaš pobudio je veliku pažnju svih medija.

Tokom trke duge 82 kilometra od Hrama Svetog Save na Vračaru do Ruske crkve u Zrenjaninu, zvezda je sasvim slučajno postao i jedan crni pas koji se trkačima priključio kod Pančevačkog mosta. Psu su učesnici nadenuli ime Sizif, postao je miljenik na prvi pogled, a došao je zajedno sa ultramaratoncima do konačnog cilja. Vozač kombija Hitne pomoći Vladimir Vučetić rešio je još tokom pratnje da će Sizifu pružiti novi dom.

– Već kad sam tokom trke svojoj porodici poslao prvu sliku, oni su odmah upitali šta je to crno u koloni. Bio je to pas Sizif. Neizmerno me ganula njegova upornost, živahnost i veselost na neki način i rešio sam da ako dođe do Zrenjanina da ću ga i usvojiti. To se na kraju i desilo – kaže Vučetić, Sizifov udomitelj.

PerSu marketi

 

Sizif ili Maratonac kako ga zovu u kući Vučetićevih je neviđena maza

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

Sizif je pravi junak, ne samo zato što je istrčao 80 kilometara već što se usput „borio“ i sa više vlasničkih pasa i pasa lutalica kojima je „prolazio“ kroz teritoriju. Uz to on nije kao sportisti štedeo svaki atom energije već je stigao i da se igra, valja po zemlji, šapicama razbija ledene barice da bi se napio vode (vodu i hranu ponuđenu od trkača kao i prevoz automobilom kategorički je odbijao) i još mnogo drugih detalja na ovom neobičnom putovanju. Sada još uvek upoznaje svoj novi dom, njuška svaki pedalj dvorišta, drveća, žbunova i po svemu viđenom jako uživa. Sve to pogledajte u našoj video priči.

 

 

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh