I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • Univer export
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

Ultramaratonac pas Sizif u Zrenjaninu pronašao novi dom (VIDEO)

Humanitarni ultramaraton istrčan od strane nekoliko entuzijasta i prijatelja kako bi se skrenula pažnja javnosti i prikupila sredstva za kupovinu kuće porodici Dudaš pobudio je veliku pažnju svih medija.

Tokom trke duge 82 kilometra od Hrama Svetog Save na Vračaru do Ruske crkve u Zrenjaninu, zvezda je sasvim slučajno postao i jedan crni pas koji se trkačima priključio kod Pančevačkog mosta. Psu su učesnici nadenuli ime Sizif, postao je miljenik na prvi pogled, a došao je zajedno sa ultramaratoncima do konačnog cilja. Vozač kombija Hitne pomoći Vladimir Vučetić rešio je još tokom pratnje da će Sizifu pružiti novi dom.

– Već kad sam tokom trke svojoj porodici poslao prvu sliku, oni su odmah upitali šta je to crno u koloni. Bio je to pas Sizif. Neizmerno me ganula njegova upornost, živahnost i veselost na neki način i rešio sam da ako dođe do Zrenjanina da ću ga i usvojiti. To se na kraju i desilo – kaže Vučetić, Sizifov udomitelj.

I Taxi Zrenjanin

 

Sizif ili Maratonac kako ga zovu u kući Vučetićevih je neviđena maza

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Sizif je pravi junak, ne samo zato što je istrčao 80 kilometara već što se usput „borio“ i sa više vlasničkih pasa i pasa lutalica kojima je „prolazio“ kroz teritoriju. Uz to on nije kao sportisti štedeo svaki atom energije već je stigao i da se igra, valja po zemlji, šapicama razbija ledene barice da bi se napio vode (vodu i hranu ponuđenu od trkača kao i prevoz automobilom kategorički je odbijao) i još mnogo drugih detalja na ovom neobičnom putovanju. Sada još uvek upoznaje svoj novi dom, njuška svaki pedalj dvorišta, drveća, žbunova i po svemu viđenom jako uživa. Sve to pogledajte u našoj video priči.

 

 

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh