I love Zrenjanin

  • Centar Lux
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Najnovije vesti

Ulični umetnici su nas osvojili grafitima – sada im treba naša pomoć

Četvorica uličnih crtača sa Bagljaša već duži period ulepšavaju ovo gradsko naselje kreativnim i motivacionim grafitima. Sada već postoji serija naslikanih likova naučnika i umetnika, ali i glumaca.

grafit-bagljas5

Između tako velikih projekata koji često zauzmu i površinu cele fasade, ovi mladi momci ulepšaju i poneku ogradu, stepenište, pa čak i strujni ormar. Iako nerado govore za medije jer im je želja da eksponiraju isključivo svoje radove, danas otkrivaju šta ih je motivisalo da nakon prvog grafita nastave da ulepšavaju grad i promovišu uličnu umetnost.

– Motiv je pre svega ljubav prema grafitima i hip hopu. Motiv je i suprotstavljanje vizuelnum otpadu, lošem tv programu, propagandi, ali i nada da ćemo probuditi naše komšije i sugrađane da svako po malo doprinese uređenju životne sredine. Ako ne vizuelno, bar pozitivnom energijom koja nam je u ovim trenucima preko potrebna.

I Taxi Zrenjanin

Na pitanje zašto su se odlučili za islikavanje likova naučnike i značajnih istorijskih ličnosti, dali su zanimljiv odgovor.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

– Da su naučnici i značajne ličnosti glavne teme u svim medijima, verovatno da bismo estradne umetnice vajali. Pošto nisu, naši sugrađani će ih gledati svaki dan – od onih najmlađih kada idu u vrtić, školu, fakultet, do odraslih koji odlaze na posao ili po penziju. Nadamo se da će to biti intelektualna kapisla za mlađe generacije.

Svi grafiti su za sada na Bagljašu jer su crtači vođeni lokalpatriotizmom. Oni poručuju da „svako od nas treba da voli, čuva i održava svoje, ali i da poštuje tuđe“.

U planu je da se snimi video koji će reprezentovati ovo naselje i sve grafite upravo iz ugla crtača. U budućnosti planiraju i da dovode goste koji će dodatno pomoći ulepšavanje grada.

Ovo je deo njihovih radova:

grafit-bagljas

grafit-bagljas1

grafit-bagljas10

grafit-bagljas2

grafit-bagljas3

grafit-bagljas4

grafit-bagljas6

grafit-bagljas7

grafit-bagljas8

grafit-bagljas9

Želja im je da nastave da stvaraju dalje, a u tome im je trenutno potrebna finansijska pomoć građana koji su raspoloženi da na taj način budu deo priče.

– Ograničeni smo finansijama, materijali koštaju, ali imamo veliku želju da nastavimo oslikavanje fasada. Ukoliko građani žele da nam pomognu neka se jave poruko na 061/310-99-80 ili nas kontaktiraju preko stranice www.facebook.com/bagljash

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh