I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • Univer export
  • Harmonija Zrenjanin
Vesti Zrenjanin

Ukinuto rešenje o području zaraženom afričkom kugom svinja u Srpskom Itebeju

Rešenjem Uprave za veterinu Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede ukinuto je rešenje doneto 12. septembra 2019. godine po kom je područje poluprečnika najmanje 3 km oko žarišta zaraze u naseljenom mestu Srpski Itebej, opština Žitište, proglašeno zaraženim područjem od zarazne bolesti afrička kuga svinja.

Navedeno rešenje takođe je obuhvatalo  i  opštine Nova Crnja i Sečanj kao i Lovišta Stari Begej – jug i Stari Begej – sever u opštini Žitište, Koštanac i Aleksandrovo u opštini Nova Crnja i Vučjak u opštini Sečanj na kojima su se sprovodile sve mere u skladu sa Naredbom o preduzimanju mera za sprečavanje unošenja, pojave, otkrivanja, širenja, suzbijanja i iskorenjivanja zarazne bolesti Afričke kuge svinja.

S obzirom, da su na navedenom području sprovedene sve mere u skladu sa navedenim rešenjem i Pravilnikom o merama za rano otkrivanje, dijagnostiku, sprečavanje širenja, suzbijanje i iskorenjivanje zarazne bolesti afričke kuge svinja („Sl. glasnik RS“, broj: 32/2010), uključujući i klinički i laboratorijski nadzor pri čemu su dobijeni negativni rezultati, utvrđeno je da ne postoje razlozi za dalju primenu naređenih mera, pa je rešeno kao u dispozitivu ovog rešenja, a u skladu sa članom 184. stav. 2. Zakona o opštem upravnom postupku – navodi se u rešenju Uprave za veterinu.

I Taxi Zrenjanin

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh