I love Zrenjanin portal

  • Basicline
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Drugi pišu

Ukinut PDV na hranu i opremu za bebe

Vlada Srbije usvojila je izmenu Zakona o PDV-u koji podrazumeva povraćaj PDV-a na opremu i hranu za bebe. Izemna amandmana upućena parlamentu na usvajanje.

Fond B92 je pokrenuo akciju u kojoj je skupljeno više od 180.000 potpisa za promene Zakona o vraćanju PDV-a i ograničenju marži na bebi opremu i hranu.

Peticiju je podržao kompletan državni vrh, javne ličnosti i opozicione stranke. Povraćaj PDV-a se odnosi na mleko u prahu, krevece, hranu za bebe, kolica, stolice za hranjenje, stolice za kola i pelene.

Fordomanija

Državni sekretar u Ministarstvu finansija Dušan Nikezić izjavio je da će biti obezbeđen povraćaj celokopnog PDV-a na navedene proizvode.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Ova mera Vlade Srbije usledila je nakon akcije koju su vodili Fond B92 zajedno sa udruženjem „Roditelj“, portalom bebac.com i servisom „Halo beba“ i Mreža organizacija za decu Srbije. Akcija je podrazumevala skupljanje potpisa građana kao podršku za hitnim oslobađanje barem dela troškova na opremu i hranu za bebe.

Peticija je potpisivana u više od 50 gradova u Srbiji, od 2. do 8. marta, a više od 180.000 potpisa predato je predsednici Skupštine Srbije Slavici Đukić Dejanović i premijeru Mirku Cvetković, a i predsednik Srbije Boris Tadić je tražio od vlade da nađe rešenje za ovaj problem. 

Premijer Mirko Cvetković je u pismu dostavljenom direktoru Fonda B92 Veranu Matiću naveo da je vrlo zadovoljan što je na sednici vlade usvojen amandman na izmene i dopune zakona o PDV-u.

„Usvajanjem ovog amandmana biće omogućen povraćaj PDV-a na kupljenu hranu i opremu za bebe svakom roditelju uz fiskalni račun. Smatram da će na taj način pozitivne efekte ovih izmena imati isključivo roditelji s decom. Pozivam Vas da uložimo zajedničke napore kako bi predloženi amandman Narodna Skupština usvojila i kako bi ove izmene zakona što pre stupile na snagu“, navodi u pismu premijer Cvetković.

Izvor : B92.net

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh