I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • Univer export
  • Harmonija Zrenjanin
Drugi pišu

Ugostiteljima produženo radno vreme

Novom odlukom o radnom vremenu ugostiteljskih, zanatskih i trgovinskih objekata, koju su danas usvojili članovi Gradskog veća Zrenjanina, biće ispunjen zahtev ugostitelja da lokali vikendom mogu raditi i do tri sata posle ponoći.

Zrenjaninski lokali

Načelnik Odeljenja komunalne policije u tom gradu Igor Virijević rekao je da su tom odlukom pomireni interesi vlasnika objekata, Grada Zrenjanina i građana koji žive u blizini ugostiteljskih objekata.

Novom odlukom je, između ostalog, regulisano maksimalno dozvoljeno radno vreme ugostitelsjkih objekata od 6 do 24 časa, osim petkom i subotom uveče, kada mogu raditi do 3 sata, s tim da se muzika na otvorenom prostoru ne sme emitovati posle 23 sata radnim danima i posle ponoći vikendom.

PerSu marketi

Ograničenje postoji i za objekte koji su smešteni u stambenim zgradama, kod kojih je maksimalno dozvoljeno radno vreme do ponoći svakog dana, a emitovanje muzike do 22 sata.

Takođe, u svim trgovinskim objektima koji mogu raditi i tokom noći (benzinske stanice, objekti brze hrane) zabranjena je prodaja alkoholnih pića i piva u periodu od 23 do 6 časova.

Zrenjaninski ugostitelji su u nekoliko navrata negodovali zbog ranije odluke i radnog vremena do ponoći radnim danom, a vikendom do 1 sat iza ponoći i tražili da se ono produži. Ukazivali su da vlasnici kafića gotovo svake nedelje zbog nepoštovanja radnog vremena plaćaju kazne.

Izvor: Beta

Foto: B&G

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh