I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • 3D gradjevinska kuca
  • Harmonija Zrenjanin
Drugi pišu

Udružili se taksisti u Zrenjaninu

Četiri najveća taksi prevoznika u Zrenjaninu – „I – taksi”, „Halo taksi 023”, „Maksiprevoz” i „Radio taksi plus”, koji okupljaju 150, od ukupno 250 registrovanih taksista u gradu, udružili su se radi jedinstvenog nastupa u želji da, kako kažu, doprinesu zavođenju reda u ovoj delatnosti.

2013-07-20_125653

Direktor „I – taksija” Zoran Micić kazao je na današnjoj konferenciji za novinare, da je ovo ujedinjenje podržao Samostalni sindikat i da je na inicijalnom okupljanju usaglašen i potpisan tekst deklaracije o budućem delovanju.

Bićemo jedinstveni u nastupu prema nadležnima u gradu zaduženim za nadzor i kontrolu rada i reda u taksi delatnosti, ali i prema nelojalnoj konkurenciji, odnosno neregistrovanim ili nepropisno registrovanim taksi prevoznicima. Bitno je naglasiti da se ovo udruživanje ni na koji način neće odraziti na promenu cena naših usluga – podvukao je Micić, sa čime su se i juče složili direktor „Halo taksija” Igor Prvulov, direktor „Maksiprevoza” Vanja Đurđević i predsednik Udruženja „Radio taksi plus” Darko Miljić.

PerSu marketi

Oni su pozdravili novu odluku o auto–taksi prevozu putnika, usvojenu na poslednjem zasedanju Skupštine grada Zrenjanina, ali su ujedno poručili da očekuju da ona u narednom periodu bude i primenjivana u praksi. – Ako to ne bude slučaj, mi smo spremni i za proteste i blokade ulica – upozorio je Micić.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Ključne izmene odluke odnose se na usaglašavanje nadležnosti inspekcije zadužene za kontrolu i nadzor nad radom prevoznika sa onim što im zakon omogućava, a što praktično znači da će komunalna policija sada biti u mogućnosti da onima koji krše propise izriče mandatne kazne, ali i da im privremeno oduzima vozila. Osim toga, kao posebno značajno, predstavnici udruženja ističu to što je novom odlukom precizirano da je taksi prevoznicima zabranjeno da voze ispod minimalnih ekonomskih cena. Važno je i da će do početka iduće godine zrenjaninski taksisti morati da poseduju posebne tablice, koje će olakšati rad inspekcija, ali i omogućiti građanima da lako prepoznaju one koji se legalno bave ovom delatnošću.

STAJALIŠTA NELOGIČNO RASPOREĐENA

Taksistima nije uvažen zahtev da se izradi elaborat o stajalištima, za šta kao glavnog krivca vide JP „Direkciju za izgradnju i uređenje grada“.

– Praksa je pokazala da su na nekim lokacijama u gradu stajališta nepotrebna, a da ih nema tamo gde bi trebalo da ih bude. Naša najveća muka je prostor kod rimokatoličke crkve, u centru grada, gde nam je zabranjeno zaustavljanje, pa taksisti stoje tamo dok ih policija ne rastera – napomenuo je Zoran Micić i dodao da se taksisti, kada je reč o stajalištima, ravnaju prema potrebama građana.

Izvor i foto : Dnevnik.rs, Ž.Balaban

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh