I love Zrenjanin portal

  • 3D gradjevinska kuca
  • Pozorište Zrenjanin
Vesti Zrenjanin

Udruženje „Svetosavlje“: Za ovogodišnje stipendije izdvojeno 1.050.000 dinara

Organizacija „Svetosavlje“ izdvojila 1.050.000 dinara za ovogodišnje stipendije koje će dobiti 15 učenika srednjih škola i tri studenta. Ova humanitarna organizacija pozvala je sve zainteresovane talentovane učenike srednjih škola i studente fakulteta čiji je osnivač Republika Srbija, a koja potiču iz višedetnih porodica sa prebivalištem na teritoriji grada Zrenjanina i opštine Žitište, da uzmu učešće na konkursu za dodelu Svetosavske stipendije za školsku 2019/2020 godinu.

– Petnaest stipendija dodelićemo učenicima srednjih škola u ukupnom godišnjem iznosu od po 50.000 dinara, a tri stipendije studentima fakulteta čiji je osnivač Republika Srbija, i koji su prvi put upisali semestar na godini studiranja, u ukupnom godišnjem iznosu od po 100.000 dinara. Svetosavska stipendija se dodeljuje u 10 jednakih mesečnih rata, pojasnio je Dragan Vidaković, predsednik Udruženja Svetosavlje.

Detalj sa jedne od dodela stipendija

Konkurs je otvoren zaključno sa 30. novembrom 2019. godine, a detaljne informacije i potrebna dokumentacija mogu se preuzeti na internet prezentaciji Svetosavlja.

I Taxi Zrenjanin

Za slučaj potrebnih pojašnjenja, na raspolaganju je i sekretar organizacije, Vladislava Ignjatov, tel. 060/571-91-75 radnim danima u periodu od 8 do 16h.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

– „Svetosavlje“ okuplja ljude koji su nešto više stekli u životu i podstiče ih na solidarnost, čovekoljublje, bratoljublje i rodoljublje. Dakle, sve ono što predstavlja najbolje u našem narodu, a oličeno je u liku Svetog Save kao najpoštovanije i najznačajnije ličnosti u našoj istoriji. „Svetosavlje“ ima misiju da podstiče celokupni naš narod da obrati više pažnje na negovanje sopstvene tradicije i istorije i vraćanje trajnim vrednostima i u sklopu toga naročito posvećuje pažnju podizanju svesti kod onih koji imaju da prelivaju i pokazuju više solidarnosti prema onima koji imaju manje, podsetio je Vidaković.

Svetosavska stipendija se dodeljuje desetu godinu za redom.

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh