I love Zrenjanin

  • Home Interpoint
  • 3D gradjevinska kuca
  • Kuća zdravlja
Vesti Zrenjanin

Udruženje Rezervnih vojnih starešina na Dan Vojske dobilo svoje prostorije

Udruženje Rezervnih vojnih starešina (RVS) danas su, kada se obečleževa Dan Vojske Srbije, dobile svoje prostorije u okviru zrenjaninske kasarne. Vrpcu na ulazu u opremljene prostorije presekla je predsednica tog udruženja, Tanja Dulović.

Ovo je mesto koje će ubuduće biti neka vrsta oficirskog kluba gde će se sastajati i aktvni i rezervni oficiri i podoficiri koji treba da se sprijatelje i druže i da zajednički organizuju određene aktivnosti.

Organizacija RVS u Zrenjaninu dobila je na značaju povratkom garnizona u Zrenjanin i činjenicom da je sedište Komande za razvoj banatske brigade upravo u našem gradu.

PerSu marketi

-Od izuzetnog je značaja da svi ti rezervni oficiri i podoficiri, bez obzira da li imaju ili nemaju raspored u toj brigadi, budu okupljeni u jednoj ovakvoj organizaciji gde će pokušati da realizuju svoje aktivnosti. To su ne samo edukacija i osposobljavanje, već je to i neki doprinos gradu i građanima i u oblastima koje su vezane za mirnodopski period, kada su u pitanju, na primer, vanredne situacije ili bilo koja bezbednosna kultura. Svi su povezali aktiviranje RVS sa vojnim vežbama i pričama o vojnom roku, ali nije tako. Kod nas su ljudi zbog te bliske istorije koja je vezana za žrtve izuzetno osetljivi na takva pitanja. Organizacija RVS ima svoju ulogu i u miru i tako bi trebalo da ostane, rekla je nedavno Dulović za portal I love Zrenjanin.

Organizacija Rezervnih vojnih starešina postoji već 97 godina. Nastala je 15. septembra 1919. na godišnjicu proboja Solunskog fronta i prvi doživotni predsednik je bio vojvoda Stepa Stepanović. Prvobitno se zvalo Udruženje rezervnih oficira i ratnika. Posle toga tradiciju nastavljaju Rezervne vojne starešine.

Važnom trenutku za članove udruženja RVS prisustvovao je i gradonačelnik Čedomir Janjić

Udruženje Rezervnih vojnih starešina pokušaće da se nametne kao autoritet u oblastima edukacije vezane za odbranu i vanredne situacije.

-Pokušaćemo građanima da približimo vojni poziv, ulogu i značaj vojske. Građani će moći da pitaju sve o rezervi u vojsci, o vojnim rokovima, o tome šta je aktivna, a šta pasivna rezerva, pitanja vezana za Zakon o odbrani, rekla je Dulović.

  • Divider

  • Divider
  • Daruši
  • Park sala Zrenjanin
Na vrh