I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • Univer export
  • Harmonija Zrenjanin
Vesti Zrenjanin

Učenicima osnovnih i srednjih škola uručene diplome „Vuk Karadžić“

U Gradskoj bašti upriličena je svečana dodela diploma „Vuk Karadžić“ za učenike završnih razreda osnovnih i srednjih škola sa teritorije grada i naseljenih mesta, koji su tokom školovanja ostvarili najbolji uspeh.

Najpre je diplome dobilo 159 osnovaca, a nešto kasnije i devedeset dvoje srednjoškolaca. Na prijemu se obratio gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić.

-Nema Zrenjaninca kojem danas nije drago kada vidi koliko dobre i pametne dece imamo. Ukupno 251 učenik je danas nosilac diplome „Vuk Karadžić“. Ja sam danas imao tu čast da ih posebno pozdravim i malo nagradim u ime grada. Mislim da je ovo lepa slika budućnost našeg grada. Verovatno među njima ima onih koji će jednog dana voditi ustanove, preduzeća, klubove, pa i sam grad, rekao je Janjić.

PerSu marketi

-Trebalo je puno rada i puno discipline, da bi se stiglo do ovoga. Nije lako kao što izgleda, ali na kraju sam uspela uz podršku roditelja. Najviše me je interesovala geografija, i na ta takmičenja sam išla. Odlučila sam se za medicinu, mada imam hobi koji podjednako volim, a to je fotografisanje. U sedmom razredu je bio konkurs za osnovce, i tako sam počela da se bavim fotografisanjem. Tada nisam ništa osvojila, ali sam nastavila da se bavim time, tako da ću, kada se kasnije budem odlučivala za fakultet, odlučivati između ta dva zanimanja, rekla nam je Isidora Veličković, učenica Osnovne škole „2. oktobar“.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Maturanti srednjih škola su proteklih dana polagali prijemne ispite na fakultetima. Nosilac Vukove diplome, maturant Medicinske škole, Tijana Kraljević, podelila je svoje utiske sa medijima:

-Vukova diploma mi je više moralni i motivacioni podsticaj za dalje. Učila sam jer me ja zanimalo gradivo, a moje interesovanje je dovelo do uspeha, i to me veoma raduje. Upisala sam Filozofski fakultet, novi smer „socijalni rad“, i što je važno – na budžetu sam. Volim psihologiju i volim da pomažem ljudima u rešavanju problema i nedoumica. Volela bih kada završim fakulet, da se zaposlim u svojoj struci, poručila je Tijana.

Pored dploma, učenicima su uručene i knjige, a do kraja godine omogućen im je besplatan ulaz na Gradski bazen.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh