I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • Univer export
  • Harmonija Zrenjanin
Vesti Zrenjanin

Učenicima osnovnih i srednjih škola uručene diplome „Vuk Karadžić“

Svečana dodela „Vukovih diploma” za učenike osnovnih i srednjih škola sa teritorije grada Zrenjanina i naseljenih mesta održana je danas u Gradskoj bašti. Ove godine uručeno je 154 diploma đacima osnovnih škola i 81 diplome đacima srednjih škola.

Uz prisustvo gradskih čelnika, najboljih đaka i njihovih najbližih, prisutnima se obratio zamenik gradonačelnika, Saša Santovac.

-Zadovoljstvo je kada vidite ove mlade ljude koji su u prethodnom periodu zahvaljujući sopstvenom radu postigli sjajne uspehe. Oni su ponos kako svojih roditelja i škola, tako i ponos i budućnost našeg grada. Napor koji su uložili da bi došli do ovakvih rezultata sigurno nije mali. Bitno je istaći da bez učenja i rada nema ni uspeha. Naš cilj je da ova deca budu pokretači i nosioci razvoja ovog grada. Svake godine se lestvica diže na viši nivo, i potrebno je da njihovim znanjem i  kvalitetom u narednom periodu Zrenjanin izdignemo da bude grad kojim se i dalje ponosimo. Postoje mnoge stavke u gradskom budžetu koje su usmerene za pomoć učenicima – od regresiranih đačkih karata do onih tačaka koje se odnose na materijalne troškove. Veoma je važno da kvalitet prostorija u kome se održavaju nastave budu na mnogo višem nivou, iako to nije lako jer imamo mnogo zahteva od prosvetnih ustanova – naglasio je Santovac.

PerSu marketi

Učenici, koji su završili osnovne škole, u prethodnim danima upisali su se u srednje škole. Svi prisutni su raspoređeni prema prvim napisanim željama na listama i pamtiće svoje osmogodišnje školovanje po mnogo čemu.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

-Nije bilo teško postići ove uspehe. Bilo je zanimljivo prethodnih osam godina. Dobio sam specijalne diplome iz fizičkog i informatike i osvojio sam drugo mesto u državi iz oblasti „ Istraživački radovi osnovaca“ . Upisao sam Zrenjaninsku gimnaziju, opšti smer, međutim još uvek se nisam odlučio za više ciljeve. Očekujem da ću nastaviti sa dobrim rezultatima, uz veliku podršku moje mame, koju sam i do sada imao – istakao je za naš portal maturant Osnovne škole „Žarko Zrenjanin“, Luka Novaković.

Nagrađeni maturanti srednjih škola proteklih dana su se „borili“ sa polaganjem prijemnih ispita na fakultetima i upisom na njih. Buduće studente sada očekuje promena mesta boravka.

-Završila sam gimnaziju i školu ću pamtiti po lepim trenutcima. Ne mogu reći da je bilo lako, ali trudom se sve može postići. Dobila sam specijalne diplome iz engleskog i uspešno sam upisala Fakultet „Tehničkih nauka“ u Novom Sadu – smer inženjerski menadžment. Zahvaljujući marljivom učenju „ upala sam” na budžetu. Oduševljena sam ovim prijemom i zahvalna sam gradu što ceni trud svih učenika – rekla je Milana Nikin.

Foto: zrenjanin.rs, I love Zrenjanin

 

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh