I love Zrenjanin

  • Centar Lux
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

Učenicima 10 zrenjaninskih škola besplatno pohađanje programa “SuanPan“

Predstavnici Centra za edukaciju “Big Ben“ iz Zrenjanina, kao vlasnici licence obrazovno-vaspitnog programa “SuanPan”, u saradnji sa Centrom “Pro-mens” iz Niša, uručili su danas donaciju u vrednosti od 500.000,00 din, za besplatno pohađanje programa “SuanPan” mentalne aritmetike u školskoj 2017. godini, u trajanju od osam meseci.


U okviru akcije “Um caruje!” već su širom Srbije dodeljene brojne stipendije za pohađanje tog programa. U Zrenjaninu će ga pohađati po jedan odabrani učenik četvrtog razreda iz deset osnovnih škola iz našeg grada, čiji su direktori danas prisustvovali skupu u Gradskoj kući.

O programu “SuanPan”, donaciji Gradu Zrenjaninu, izboru učenika koji će koristiti donaciju i drugim detaljima u vezi s realizacijom te akcije, govorili su pomoćnik gradonačelnika Zrenjanina Duško Radišić, član Gradskog veća Slaviša Vlačić, izvršna direktorka Obrazovnog centra “Pro-mens” iz Niša Dušica Milosavljević i direktorka Centra za edukaciju „Big Ben” Ljubica Kovačević. Pre predstavljanja programa i akcije, učesnike današnjeg skupa primio je i gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić.

Odabir učenika biće transparentan, a šansu da osvoje besplatno pohađanje programa će imati svi zainteresovani učenici četvrtog razreda u deset osnovnih škola. O načinu izbora učenika i detaljima biće reči tokom posete predstavnika Centra “Big Ben“ svakoj od škola.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.
PerSu marketi

Obrazovno-vaspitni program mentalne aritmetike “SuanPan” koji poboljšava koncentraciju, pažnju, memoriju i jača samopouzdanje dece mnogi stručnjaci smatraju revolucionarnim. Direktorka “Big Ben” centra, Ljubica Kovačević, istakla je da je reč o međunarodnom, licenciranom obrazovno-razvojnom programu, koji se putem franšiznog poslovanja sprovodi u 36 centara “SuanPan mentalne aritmetike” na Balkanu za decu od 5 do 14 godina starosti, odnosno kada je sposobnost dece da se usvajaju nova znanja najviša.

– Zahvaljujući programu deca razmišljaju brže, efikasnije i sa više samopouzdanja, da bi u krajnjoj fazi bila sposobna za mentalno računanje bez ikakvih pomagala. Drago mi je što smo ostvarili dobru saradnju s Obrazovnim centrom “Pro-mens” iz Niša i što su nam pomogli da program ponudimo našim Zrenjanincima – naglasila je Kovačevićeva.

Grad Zrenjanin podržao je ovu akciju, a član Gradskog veća Slaviša Vlačić objasnio je da je u pitanju nešto što se školama ne može ponuditi u redovnom nastavnom planu i programu.

– Ovo je zaista i vredna donacija, s obzirom da je redovna cena ovakvog kursa 50 hiljada dinara, a desetoro dece će ga pohađati besplatno. Smatram to i kao podršku đacima i obrazovanju i školstvu i u ime lokalne samouprave zahvaljujem se na donaciji centrima “Big Ben” i “Pro-mens” – istakao je Vlačić.

Dušica Milosavljević rekla je da se akcija “Um caruje!” sprovodi širom Srbije, s ciljem da se što većem broju dece omogući pohađanje jednog ovakvog programa koji je od velikog značaja za njihov razvoj.
– Osnovna sredstva za rad učenika su abakus, računaljka, fleš kartica, radne sveske, sve je to metodički osmišljeno, tako da deca za osam meseci podižu nivo pažnje, memorije, koncentracije i stiču trajne veštine koje će im pomoći ne samo u školovanju, već u svim segmentima kasnijeg života, da budu bolja, brža, preciznija u svemu što rade, sa većim stepenom inicijative i to su sve benefiti koje pruža “SuanPan” program. Rezultati koji se stiču njegovim pohađanjem i završetkom ostaju za ceo život, jer je u pitanju obrazovno-razvojni program – naglasila je izvršna direktorka centra “Pro-mens”.

Nastavu će izabrani osnovci pohađati u centru za edukaciju “Big Ben”, koji ima svoje prostorije na dve lokacije u Zrenjaninu – u naselju “4. jul” i na Bagljašu, u Stražilovskoj ulici.

Izvor: zrenjanin.rs

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh