I love Zrenjanin portal

  • AD POLET
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

Učenici Zrenjaninske gimnazije ostvarili izuzetne uspehe na dva takmičenja

Učenici Zrenjaninske gimnazije ostvarili su izuzetne rezultate na dva različita takmičenja održana poslednjih nedelja.

Na 25. „Školskom pozorju“ u Novom Sadu, amaterski glumci, učenici gimnazije osvojili su dve nagrade. Na ovoj manifestaciji oni su nastupili predstavom „Draga Jelena Sergejevna“. Vojin Topalović osvojio je prvu nagradu za glavnu mušku ulogu, dok je profesor Dragan Rajačić osvojio prvu nagradu za režiju. U predstavi igraju: Ognjen Rodić, Vukašin Tolmač, Nađa Ostojić, Marijana Nikolić inače svi učenici II razreda. Kompletan muzički opus predstave je delo takođe đaka Zrenjaninske gimnazije, a stvarali su je: Mihajlo Cvejić, Aleksa Torbica, Marko Đerić i Aleksandar Žegarac i prof Milan Jerkov. Za muzički deo bili su još zaduženi i Zoran Stepanov koji je bio  zadužen i za svetlo, a Katarina Kovačev je radila kao sufler.  Izradom plakata za predstavu još jedan talenat iskazao je  Vukašin Tolmač.

– Najpre bih voleo da se zahvalim svojim drugarima i kolegama jer su oni podjednako zaslužni za ovu nagradu, zapravo smatram da nagradu svi ravnopravno delimo – kaže Vojin Topalović.

PerSu marketi

Milan Radaković dir gimnazije, Ognjen Rodić, Marijana Nikolić, Vojin Topalović, Nađa Ostojić, Vukašin Tolmač i prof Dragan Rajačić

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

– Predstavu smo počeli da pripremamo još u septembru prošle godine. Pozorište smo još više zavoleli ne samo zbog aplauza i ljudi koji su došli već zbog našeg zadovoljstva jer smo praktično ni iz čega stvorili nešto – rekao je Vukašin Tolmač na prijemu kod direktora.

Natalija Nikolić treća na Republičkom takmičenju iz geografije

Na Republičkom takmičenju iz geografije održanom u Beogradu učenica IV razreda Zrenjaninske gimnazije Natalija Nikolić osvojila je treće mesto. Ovaj uspeh omogućio joj je i da bez prijemnog upiše fakultet.

prof Slavka Mijatov i Natalija Nikolić

Uspehu na Republičkom takmičenju prethodilo je i osvajanje prvog mesta na Regionalnom takmičenju u Zemunu kao i boravak u Istraživačkoj stanici Petnica. Još u OŠ „2. Oktobar“ Nikolićeva je osvajala nagrade u VII i VIII razredu (nastavnica Aleksandra Baračkov). Sve to  govori o njenoj želji za sticanjem znanja, za samoobrazovanjem što je daleko važnije nego sam rad u školi ili sa profesorom – kaže Natalijina mentorka prof Slavka Mijatov.

– Kada sam doznala da se dobrim plasmanom na Republičkom dobija mogućnost upisa bez prijemnog odlučila sam da se tako oprobam.  Takmičenja kako regionalno, a pogotovo Republičko su  inače veoma zahtevna i za njih sam se pripremala praktično od početka školske godine. Zahvaljujem se profesorki Mijatov što je izdvojila svoje vreme da me pripremi – kaže Natalija Nikolić.

Upoznati prvo svoju zemlju

– Regionalno takmičenje sastoji se iz 3 dela, pisani test koji se sastoji iz čitanja i analiza karata, zahteva se šire opšte znanje, a ne samo geografsko, multimedijalni deo i praktični rad gde se zahteva crtanje grafikona i karata. Na Republičkom takmičenju uključen je još i terenski rad na kom se npr. radi mapiranje terena, uglavnom sve to zahteva daleko viši nivo znanja nego onaj koji se stiče u redovnom obrazovanju i školskom programu. – Koje zemlje su ti interesantne i koje bi volela da posetiš?  Putovala sam po Evropi, Nemačka, Poljska, Mađarska, Francuska, Austrija, Rumunija, a od dalekih destinacija volela bih da posetim Singapur ili Makču Pikču. Kroz upoznavanje sveta upoznajemo sebe ali mislim da je najvažnije upoznati svoju zemlju i mislim da generalno mi kao nacija slabo poznajemo sopstvenu zemlju što je velika šteta. Ako budem jednog dana profesor svoje đake ću podsticati upravo na to – zaključila je Nikolićeva.

 

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh