I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • Univer export
  • Harmonija Zrenjanin
Vesti Zrenjanin

Učenici Zrenjaninske gimnazije i HPTŠ „Uroš Predić“ zajedničkim projektom adaptiraće novi kabinet za praktičan rad

U Zrenjaninskoj Gimnaziji počeo je da se primenjuje novi program izbornih predmeta za prvi razred koji podrazumeva istraživački i projektni rad, ali trenutno u zgradi ove škole ne postoji adekvatan prostor za rad u malim grupama. Na inicijativu Dušanke Đorđević, profesora likovne kulture koja radi radi u gimnaziji, ali i HPTŠ „Uroš Predić“, napravljen je projekat koji će kroz razne radionice povezati učenike ove dve škole i koji će rezultirati adaptacijom jedne učionice u kojoj će biti manje grupe učenika moći u adekvatnim uslovima da imaju likovne radionice.

Projektom koji je počeo prošle nedelje, a trajaće do marta, predviđeno je nekoliko vrsta radionica od kojih jedna podrazumeva uređenje prostora u gimnaziji, dok je prva koja je održana u hemijskoj školi bila radionica šivenja.

– Pošto u Zrenjaninskoj gimnaziji ne postoji prostor poput likovnog kabineta gde može da se radi praktično, početna ideja je bila da se kroz ovaj projekat adaptira neki koji je slobodan i da tu u manjim grupama radimo likovne radionice. S obzirom na to da sam zaposlena i u HPTŠ „Uroš Predić“, gde radimo dosta praktično u tekstilnim radionicama i likovnom kabinetu, odlučila sam da na ovaj način povežem dve škole. Ideja je da radionice učenici pohađaju zajedno. Ideja je da oni razmenjuju iskustva i da se radionice održavaju u obe škole, a preko raspusta će se prostor u gimnaziji renovirati i adekvatno opremiti. To neće biti klasična učionica, već jedan slobodniji prostor koji će imati i multimedijalnu opremu – izjavila je Dušanka Đorđević, diplomirani slikar scenograf i profesor likovne kulture.

PerSu marketi

Jedan deo sredstava dobijen je na konkursu za finansiranje omladinskih volonterskih projekata u cilju podsticanja aktivizma i volontiranja mladih, a direktor Zrenjaninske gimnazije je prepoznao vredonst ovog projekta, ponudio veći prostor nego što je to bilo predviđeno, a iz budžeta škole će biti finansiran nameštaj.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

– U okviru projekta održaćemo radionice uređenja prostora, šivenja, slikarsku i radionicu izrade nakita i dve radionice veza. Radionice su koncipirane tako da iako je u pitanju vršnjačka edukacija, organizatori su učenici iz viših razreda i oni koji znaju više, a uvek je tu i jedan profesor prakse koji pored mene kao mentora pomaže učenicima. Kroz ukupno 6 radionica proći će oko 150 učenika, a pošto će jedan deo opreme novog kabineta napraviti učenici na prvoj radionici šivenja oni su tehničkom pačvorka, od recikliranog materijala, pravili jastučnice. Sa učenicima će i Sandra Banjanin imati posebnu radionicu i učiće ih tehnikama promocije – rekla je Dušanka Đorđević.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh