I love Zrenjanin portal

  • Aviv park Zrenjanin
  • Pozorište Zrenjanin
Vesti Zrenjanin

Učenici u Vojvodini imaće jedan raspust manje

Školski kalendar u Vojvodini

Za učenike osnovnih i srednjih škola u Vojvodini danas je počela nastava u novoj školskoj godini. Prvo polugodište se završava 21. decembra, kada počinje zimski raspust.

Za razliku od Srbije, u Vojvodini raspust počinje ranije nego u drugim delovima Srbije zbog multietničkog karaktera pokrajine, odnosno činjenice da veliki broj đaka i njihovih roditelja hrišćanski praznik Božić obeležava 25. decembra. Prolećni raspust za učenike u Vojvodini počeće 19. aprila i trajaće do četvrtka, 2. maja.

I Taxi Zrenjanin

Drugo polugodište počinje 15. januara i trajaće do 14. juna za učenike od prvog do sedmog razreda, odnosno do 31. maja za učenike osmog razreda.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

U školi se obeležava:
– Dan sećanja na srpske žrtve u Drugom svetskom ratu, koji pada u nedelju 21. oktobra 2018. godine, neradni je i nenastavni dan
– Dan primirja u Prvom svetskom ratu, koji pada u nedelju, 11. novembra 2018. godine obeležava se prvog narednog radnog dana, ponedeljak 12. Novembar2018. Godine kao neradni i nenastavni dan
– Sveti Sava – Dan duhovnosti, koji pada u nedelju, 27. januara 2019. godine i nenastavni dan
– Sretenje – Dan državnosti, koji pada u petak i subotu, 15. i 16. februara 2019. godine, neradni su i nenastavni dani
– Praznik rada, koji pada u sredu i četvrtak 1. i 2. maja 2019. godine, neradni su i nenastavni dani

 

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh