I love Zrenjanin

  • Centar Lux
  • 3D gradjevinska kuca
  • agencija dane
Vesti Zrenjanin

Učenici OŠ „Žarko Zrenjanin“ uspešni na nekoliko takmičenja

Učenici Osnovne škole „Žarko Zrenjanin“ postigli su u poslednjih nekoliko nedelja zapažene uspehe na nekoliko takmičenja.

Na republičkom takmičenju ”Robo-int invent” održanom 13.5.2017. u OŠ ”Jovan Jovanović Zmaj” u Svilajncu, učenici ove škole ostvarili su izuzetan uspeh osvojivši ponovo vrlo visoka mesta na najvišem nivou takmičenja iz tehničkog i informatičkog obrazovanja. Luka Radaković učenik odeljenja VII2 osvojio je 1. mesto u kategoriji učenika sedmog razreda osnovne škole, prikazavši svoje znanje robotike, programiranja, ali i upravljanja robotima.
Drugo mesto zauzeo je učenik VIII1 Marko Antić, takođe na osnovu testa znanja i izrade makete pokretane programiranim sistemima upravljanja. Pored Luke Radakovića i Marka Antića pohvaljeni su  i Tijana Perc VIII3 i Vukašin Nikolin VIII1.

I Taxi Zrenjanin

Na Državnom prvenstvu istraživačkih radova osnovaca 22.4.2017. u Boru, učenici ove škole ostvarili su izuzetan uspeh, pokazavši još jednom kako se, koliko i sa kakvom voljom uči i radi. Milana Beleuc i Edvin Eleven, učenici VIII2, osvojili su prvo mesto u oblasti informatike, odbranivši rad na temu: ”Primena kompjuterskih animacija i simulacija na podizanje kvaliteta učenja fizike u osnovnoj školi”. Dušica Piperski, učenica odeljenja VIII2, takođe je osvojila prvo mesto u oblasti zaštite životne sredine sa temom: ”Voda – život, nagrada, bogatstvo”.

Drugo mesto zauzela je najmlađa na takmičenju, ali veoma perspektivna, učenica V3, Milica Kuzmić, odbranivši rad na temu: ”LEGO kocke u nastavi učenika drugog ciklusa osnovne škole”.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

Treće mesto dele u oblasti informatike Tijana Perc VIII3 i Milica Vučurević VI4. Tijanin rad je bio ”Primena interneta u nastavi informatike i tehničkog i informatičkog obrazovanja”, a Milica Vučurević ”Stav učenika drugog ciklusa osnovne škole u pogledu upotrebe društvenih mreža u njihovom obrazovanju”. Mentor  je nastavnica tehničkog i informatičkog obrazovanja Snežana Vranješ.

Na republičkom takmičenju “Nacionalna ekološka olimpijada”, koje je održano 13. maja 2017. godine u Boru, Maja Dolovac, učenica VIII2, osvojila je treće mesto. Osim Maje, na ovom republičkom takmičenju školu su predstavljali i  Ivana Savić VIII4, Nikola Mijatović VIII3, Dušica Piperski VIII2, Nikola Mejić VIII4 i Marija Pekez VIII3. Vođa takmičara bila je  nastavnica biologije Ivana Vukov.

Na republičkom takmičenju iz tehničkog i informatičkog obrazovanja, održanom 6. i 7. maja 2017. godine u OŠ ”Petar Kočić” u Zemunu, učestvovalo je  pet učenika OŠ „Žarko Zrenjanin“, pod mentorstvom nastavnice Snežane Vranješ. Damjan Popetru V3, Dejana Rami VI4, Tijana Perc VIII3, Danica Ateljević VIII1 i Nataša Gardinovački VIII1 učestvovali su, kako u oblasti automodelarstva, brodomodelarstva, tako i u kategoriji primene elektromagneta, što je bilo od posebnog značaja za učenike osmog razreda osnovne škole.

Damjan Popetru

Nataša Gardinovački VIII1 nagrađena je drugom nagradom za rad u oblasti primene elektromagneta, a Dejana Rami VI4 bronzanom medaljom u oblasti automodelarstva.

 

Nataša Gardinovački

 

 

„Žarkovci“ na nedavnom prijemu u Gradskoj kući među najuspešnijim učenicima Zrenjanina

  • Divider

  • Divider
Na vrh