I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • Univer export
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

Učenici OŠ „Žarko Zrenjanin“ oborili rekord sakupivši više od 13 tona stare hartije

Četvrtu godinu za redom u Osnovnoj školi ”Žarko Zrenjanin” u Zrenjaninu realizovana je akcija sakupljanja stare hartije. Akciju je organizovala grupa učenika koji se predstavljaju kao Mali ekolozi. Oni su podsetili sve prisutne na podatak da je za jednu tonu papira potrebno iseći čak 17 stabala, kao i da je potrebno 50 godina da ni jedno drvo dostiglo punu visinu.

U akciju se, osim učenika i nastavnika škole, sve više uključuju i roditelji, te se zajedničkim radom i trudom svake godine obaraju rekordi.

Tako je u dvorištu ove škole prikupljeno 13.389 kilograma hartije, čime je premašen prošlogodišnji rekord od 8.273 kilograma. S obzirom na to da akcija ima i takmičarski karakter, najvrednija odeljenja u smeni mlađih i starijih razreda svake godine bivaju nagrađena i proglašena. Ovaj put, to su bila odeljenja V-2 i IV-4, koja su pojedinačno gledano sakupila preko 1.300 kilograma.

I Taxi Zrenjanin

Želja „Malih ekologa“ je da ovakvim i sličnim akcijama pomognu u očuvanju prirode, i da u isto vreme da spoje korisno i lepo. Novac dobijen u akciji prikupljanja stare hartije, uložiće u uređenje školskog prostora.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.
Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh