I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

Učenici OŠ „Servo Mihalj” donirali hranu prihvatilišu za pse u Farkaždinu (FOTO)

Važnost brige o životinjama uči se od malih nogu. Za brigu o njihovom zdravlju i ishrani, kućni ljubimci umeju višestruko da uzvrate. Međutim, ne smemo da zaboravimo ni na napuštene životinje, koji su ostavljene same najčešće zbog nesavesnih ljudi. One su posebno ugrožene i pomoć ljudi u njihovom zbrinjavanju je neophodna.

Učenici Osnovne škole „Servo Mihalj” iz Mužlje su se tokom prethodnih nedelja samoinicijativno uključili u humanitarnu akciju u vidu prikupljanja hrane i igračaka za napuštene pse, koji su zbrinuti u kapacitetima Udruženja za brigu o životinjama „Beta” i Ljubitelja životinja i prirode „Zelene šape” Zrenjanin.

PerSu marketi

Učenici nižih odeljenja obe zgrade ove mužljanske prosvetne ustanove su zajedno sa svojim učiteljicama, prikupljali novčanu donaciju, od čega su kupili nekoliko desetina kilograma potrebnih granula, vitamina i hrane za pse.

Deo donacije je tokom jučerašnjeg dana predat predstavnicima ova dva udruženja, dok je drugi deo uručen prihvatilištu za pse u Farkaždinu, koja je u vlasništvu jedne tamošnje porodice.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Deca su se u ovom prihvatilištu mogla da se druže sa psima, a na radost prisutnih, dva učenika su udomila po jedno kuče.

Piše: Tivadar Borbelj

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh