I love Zrenjanin

  • Centar Lux
  • Univer export
  • Kuća zdravlja
Vesti Zrenjanin

Učenici OŠ „Servo Mihalj” donirali hranu prihvatilišu za pse u Farkaždinu (FOTO)

Važnost brige o životinjama uči se od malih nogu. Za brigu o njihovom zdravlju i ishrani, kućni ljubimci umeju višestruko da uzvrate. Međutim, ne smemo da zaboravimo ni na napuštene životinje, koji su ostavljene same najčešće zbog nesavesnih ljudi. One su posebno ugrožene i pomoć ljudi u njihovom zbrinjavanju je neophodna.

Učenici Osnovne škole „Servo Mihalj” iz Mužlje su se tokom prethodnih nedelja samoinicijativno uključili u humanitarnu akciju u vidu prikupljanja hrane i igračaka za napuštene pse, koji su zbrinuti u kapacitetima Udruženja za brigu o životinjama „Beta” i Ljubitelja životinja i prirode „Zelene šape” Zrenjanin.

I Taxi Zrenjanin

Učenici nižih odeljenja obe zgrade ove mužljanske prosvetne ustanove su zajedno sa svojim učiteljicama, prikupljali novčanu donaciju, od čega su kupili nekoliko desetina kilograma potrebnih granula, vitamina i hrane za pse.

Deo donacije je tokom jučerašnjeg dana predat predstavnicima ova dva udruženja, dok je drugi deo uručen prihvatilištu za pse u Farkaždinu, koja je u vlasništvu jedne tamošnje porodice.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

Deca su se u ovom prihvatilištu mogla da se druže sa psima, a na radost prisutnih, dva učenika su udomila po jedno kuče.

Piše: Tivadar Borbelj

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh