I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

Učenici OŠ „Petar Petrović Njegoš“ izborili plasman na državno takmičenje u pružanju prve pomoći

Na nedavno održanom pokrajinskom takmičenju u pružanju prve pomoći u Sremskoj Mitrovici, učenici i članovi ekipe prve pomoći OŠ „Petar Petrović Njegoš“ iz Zrenjanina su u kategoriji osnovnoškolskog uzrasta osvojili zapaženo treće mesto, čime su izborili plasman na državno takmičenje, koje će biti održano u Beogradu.

Ekipa u sastavu Nataša Živanov, Miona Turan, Miljana Antić, Mateja Milin, Milena Mitrović i Teodora Mušicki je najpre osvojila prvo mesto na gradskom takmičenju Crvenog krsta Zrenjanin u pružanju prve pomoći održanom sredinom maja meseca.

Čestitajući ekipi na rezultatu i zasluženom plasmanu, sekretarka Crvenog krsta Zrenjanin, Aleksandra Tanasijević, je u ime organizacije izrazila veliko zadovoljstvo, što će upravo učenici Osnovne škole „Petar Petrović Njegoš“ predstavljati Crveni krst Zrenjanina, ali i naš grad na državnom takmičenju, jer sa ovom školom imaju dugogodišnju uspešnu saradnju.

I Taxi Zrenjanin

-Prva pomoć je bazična aktivnost za mlade u Crvenom krstu Zrenjanin i najveći broj volontera svoj prvi susret sa našom organizacijom doživi najčešće upravo kroz neki vid realizacije ovog značajnog i suštinskog programa. Izuzetno nam je važno da svake godine što veći broj posebno mladih ljudi, bude uključen u osnovne obuke Crvenog krsta i na taj način stekne osnovna znanja i veštine pružanja prve pomoći. Sa druge strane, vodimo računa da iz tog kvantiteta dođemo i do vrhunskog kvaliteta i pripremimo kroz napredne obuke zainteresovanu, vrednu i talentovanu decu i za takmičarski deo – rekla je Tanasijević.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Ona se na kraju zahvalila i nastavnici Biljani Gološin za uložen trud i rad, i još jednom podsetila na ogroman značaj i važnost sticanja znanja i veština  u pružanju prve pomoći u savremenom svetu.

Piše: Tivadar Borbelj

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh