I love Zrenjanin

  • Centar Lux
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

Učenici OŠ „2. Oktobar“ osvojili drugo mesto na takmičenju „Faca interneta u borbi za siguran net“

Četvrti po redu IT Karavan je stigao u Zrenjanin 18. aprila ove godine. U kvizu u kojem je učestvovalo pet škola škola, učenici OŠ „2. oktobar“ su pobedili. Tim je bio u sastavu Milica Ognjenović, Milena Ćorović, Dušan Janaćković i Lazar Majkić.

Na takmičenju su učestvovale sve osnovne škole u Srbiji.

Pobedom su obezbedili plasman u finale. Mentor je nastavnica informatike i računarstva Smiljana Novakov. Finalu je prethodio boravak u istraživačkoj stanici „Petnica“ 18. i 19. maja. Pre odlaska u Petnicu učenici su dobili zadatak „Faca interneta u borbi za siguran net“. Njihov zadatak je bio da kroz kratku prezentaciju koristeći video i audio zapise koje sami naprave i prikažu način zaštite svih korisnika interneta.

I Taxi Zrenjanin

-Ideja učenika naše škole je da naprave analogiju između interneta i prirode jer su oba ugrožena. Napravili su bajku sa srećnim krajem. Pomoć u javnom nastupu u Petnici im je pružila glumica Brankica Sebastijanović. Ekipa koja je nastupala u finalu bila je u izmenjenom sastavu jer je umesto učenika Lazara Majkića bio Andrej Stoiljkovski. Na finalu koje je održano 22. maja u Domu omladine u Beogradu pored kviza znanja iz oblasti informatike i računarstva, motoričkih igara timovi su prezentovali svoje radove u trajanju od tri minuta. Učenici su osvojili 14 poena i drugo mesto, poen manje od pobedničkog tima. Za osvojeno drugo mesto škola je dobila solarnu klupu, ističe sa ponosom direktorka škole, Sanja Gerbeš.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

Bitno je napomenuti da ovo nije kraj učeničkog rada i da će se bajka nastaviti u saradnji nastavnice biologije Bojane Molnar.

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh