I love Zrenjanin portal

  • Basicline
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

Učenici OŠ „2. Oktobar“ osvojili drugo mesto na takmičenju „Faca interneta u borbi za siguran net“

Četvrti po redu IT Karavan je stigao u Zrenjanin 18. aprila ove godine. U kvizu u kojem je učestvovalo pet škola škola, učenici OŠ „2. oktobar“ su pobedili. Tim je bio u sastavu Milica Ognjenović, Milena Ćorović, Dušan Janaćković i Lazar Majkić.

Na takmičenju su učestvovale sve osnovne škole u Srbiji.

Pobedom su obezbedili plasman u finale. Mentor je nastavnica informatike i računarstva Smiljana Novakov. Finalu je prethodio boravak u istraživačkoj stanici „Petnica“ 18. i 19. maja. Pre odlaska u Petnicu učenici su dobili zadatak „Faca interneta u borbi za siguran net“. Njihov zadatak je bio da kroz kratku prezentaciju koristeći video i audio zapise koje sami naprave i prikažu način zaštite svih korisnika interneta.

PerSu marketi

-Ideja učenika naše škole je da naprave analogiju između interneta i prirode jer su oba ugrožena. Napravili su bajku sa srećnim krajem. Pomoć u javnom nastupu u Petnici im je pružila glumica Brankica Sebastijanović. Ekipa koja je nastupala u finalu bila je u izmenjenom sastavu jer je umesto učenika Lazara Majkića bio Andrej Stoiljkovski. Na finalu koje je održano 22. maja u Domu omladine u Beogradu pored kviza znanja iz oblasti informatike i računarstva, motoričkih igara timovi su prezentovali svoje radove u trajanju od tri minuta. Učenici su osvojili 14 poena i drugo mesto, poen manje od pobedničkog tima. Za osvojeno drugo mesto škola je dobila solarnu klupu, ističe sa ponosom direktorka škole, Sanja Gerbeš.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Bitno je napomenuti da ovo nije kraj učeničkog rada i da će se bajka nastaviti u saradnji nastavnice biologije Bojane Molnar.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh