I love Zrenjanin

  • Centar Lux
  • Univer export
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

Učenici, nastavnica i roditelji u zajedničkoj akciji sadnje crnog bora

Banat je oblast izuzetno slabo pošumljena. Svega jedan procenat je pod stablima, kažu stručnjaci. Još uvek se sećamo snežnih smetova na putevima 2014.godine. Podsetićemo, naneseni su snažnim vetrom, a nije bilo drvoreda uz put da ublaže te udare vetra i snežnih nanosa.

Ekološki osvešćeni, naši mladi sugrađani, učenici petog razreda OŠ „Petar Petrović Njegoš“, uz podršku svoje nastavnice biologije Ljiljane Janku i pomoć roditelja, posadili su tokom prethodnih dana crni bor na Bulevaru Veljka Vlahovića između ulaza 71 i 73.

Ovu lepu akciju organizovali su Tim roditelja i nastavnika SINAPSA i Omladinsko udruženje ZORO. Podržali su je i Mesna zajednica „Veljko Vlahović“ kao i JKP „Čistoća i zelenilo“.

PerSu marketi

-Bilo nam je lepo, uživali smo dok smo sadili NAŠE drvo, družili smo se i imali smo podršku stanara okolnih zgrada. Vlasnički list odnosno tapija nad NAŠIM borom nam je svečano uručena u utorak, 2. aprila. Nadam se da će se ova akcija nastaviti, rekao je učenik V4, Lazar Trubarac.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

U ovoj lepoj akciji, osim Njegoševih petaka kao donatori za kupovinu stabala crnog bora učešće će uzeti i učenici trećih razreda EGŠ Nikola Tesla i njihove profesorke Maja Almažan, Maja Kvaščev i Dubravka Rajnović.

– Pozvani smo u goste u školu „Nikola Tesla“ da sa srednjoškolcima razgovaramo o važnosti pošumljavanja. Nadamo se pridružiće nam se i predstavnici ZREPOK-a koji su nedavno poklonili stabla pojedinim školama I vrtićima, I tako se doprineli ozelenjavanju našeg grada, navela je Ljiljana Janku, za Ilove Zrenjanin.

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh