I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • Univer export
  • Harmonija Zrenjanin
Vesti Zrenjanin

Učenici naselje Bagljaš ulepšali i obogatili sa 5 novih crnih borova

Tokom vikenda je zabeležena prelepa slika na Bulevaru Veljka Vlahovića u Zrenjaninu između zgrada na brojevima od 63 do 67.

Učenici OŠ „Petar Petrović Njegoš“ i EGŠ „Nikola Tesla“ uz podršku nastavnika, roditelja i građana zasadilo je 5 crnih borova, a sve u sklopu akcije „Dobro drvo – Prolećna akcija 2019.“

PerSu marketi

U akciji su učestvovali učenici V4 razreda  OŠ „Petar Petrović Njegoš“ sa razrednom Ljiljanom Janku, učenici I4 EGŠ „Nikola Tesla“ sa razrednom Majom Almažan, učenici III7 sa razrednom Dubravkom Rajnović, učenici III3 sa razrednom Majom Kvaščev.

Podršku s pružili i građani  Mesne zajednice Veljko Vlahović, radnici JKP „Čistoća i zelenilo“, članovi omladinskog Udruženja „ZORO“, Zrenjaninske kritične mase, Udruženja roditelja i nastavnika „Sinapsa“, Kulturnog centra Zrenjanina i Dobro Drvo tima.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Svaki razred je finansirao svoje drvo, a učenici su posebnu zahvalnost uputili  komšiji iz bloka Miti Mijatoviću.

Borovi su obeleženi info pločicom sa informacijom o donatoru, vrsti i godini sadnje, a svaki razred donator će dobiti vlasnički list- Tapiju i preuzeće brigu o svom drvetu – saznajemo od ovih vrednih učenika.

Glavni cilj akcije je podizanje svesti o značaju i zaštiti životne sredine, međutim ona nije samo simbolična. Borovi će, kada izrastu, ulepšati ovaj blok i praviti hlad na igralištu na kom će se igrati naša deca. Od 2010. do sada je u okviru projekta “Dobro Drvo” realizovano 13 akcija sadnje, a Skupština grada Zrenjanina je 2011. godine donela odluku da je “Dobro Drvo” gradska akcija i da će se tokom godine realizovati Prolećna i Jesenja nedelja sadnje.

Priredio : Dragan Vujatović – učenik III 3 EGŠ “Nikola Tesla“

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh