I love Zrenjanin portal

  • AD POLET
  • Univer export
  • Harmonija Zrenjanin
Vesti Zrenjanin

Učenici iz Mužlje obradovali drugare iz Neuzine

Naseljeno mesto Neuzina, koje je od Zrenjanina udaljeno oko 40 kilometara, nalazi se na teritoriji opštine Sečanj i pripada Srednjobanatskom upravnom okrugu. Prema popisu iz 2011. godine, u Neuzini živi 1256 stanovnika.

Tamošnja Osnovna škola Braća Stefanović“ je jedina prosvetna ustanova u ovoj opštini, u kojoj se nastave od prvog do četvrtog razreda izvode i na mađarskom jeziku.

Predstavnici Nacionalnog saveta Mađara su jesenas, u okviru tradicionalne Dečije nedelje, posetili jedino mađarsko odeljenje u ovoj školi i predali im poklone knjiga u vidu lektira i zanimljivih enciklopedija.

I Taxi Zrenjanin

Nedugo zatim su povodom božićnih praznika, učenici odeljenja 8 4 Osnovne škole Servo Mihalj“ iz Mužlje zajedno sa razrednim starešinom Atilom Molnar,  prazničnim poklonima punih iznenađenja još jednom obradovali najmlađe Neuzinjane.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Prema rečima Danijela Juhasa (Juhász Dániel), učitelja Osnovne škole Braća Stefanović“, mađarsko odeljenje trenutno broji osmoro đaka – po troje đaka prvaka i učenika trećeg razreda, kao i dva učenika četvrtog razreda.

Piše: Tivadar Borbelj

 

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh