I love Zrenjanin

  • Home Interpoint
  • Aviv park Zrenjanin
  • agencija dane
Vesti Zrenjanin

Zrenjaninski učenici kreativno predstavili Evropu u malom (FOTO, VIDEO)

ZrBizNet

Na veliku radost svih posetilaca i učesnika, tradicionalna, sedma po redu manifestacija „Evropsko selo“ održana je na Trgu slobode u Zrenjaninu.

Mališani vrtića i učenici osnovnih škola sa teritorije našeg grada i okolnih naselja, uz pomoć svojih učitelja, nastavnika i roditelja, na veoma kreativan i raznovrsan način predstavili su običaje i način života naroda unutar Evropske unije.

PerSu marketi

Znatiželjni posetioci mogli su da pogledaju slike istaknutih evropskih kraljeva, pisaca, istoričara i kompozitora, da se lično „upoznaju“ sa grčkim Bogovima i Štrumfovima iz Belgije, da čuju zanimljivosti o poznatim zgradama i ulicama, da „probaju“ čist i zdrav vazduh iz Slovenije i Mozzart kugle, ali i da okuse domaće slatke i slane specijalitete naših susednih zemalja i šire.

Manifestaciju je svečano otvorio graonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić, nakon čega su se prisutnoj publici obratili i zamenica ambasadora Evropske delegacije u Srbiji, Mateja Norčić Štamcar, ambasador Bugarske Radtko Vlaykov, ambasador Danske Anders Christian Hougard, podsekretar u Pokrajinskom sekretarijatu za regionalni razvoj i međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu, Nebojša Vojnović i direktorka Fonda „Evropski poslovi“ Autonomne Pokrajine Vojvodine, Vidosava Enderić.

Tokom višesatne zanimljive manifestacije održan je i bogat prateći program, u kojem su recitacijom, igrom, plesom i glumom nastupili mališani nekoliko vrtića i učenici osnovnih škola.

Manifestaciju „Evropsko selo“ pre sedam godina iniciralo je rukovodstvo Osnovne škole „Mladost“ iz Tomaševca i od samog početka privlači veliku pažnju naših sugrađana svih uzrasta. Cilj ovog kreativnog projekta jeste da se najpre deci, ali i ostalim učesnicima i posetiocima prikažu osobenosti država Evropske unije.

Atmosferu ovogodišnjeg događaja zabeležili smo i u video prilogu u kom glavnu reč imaju učenici:

Piše: Tivadar Borbelj

  • Divider

  • Divider
  • Daruši
Na vrh