I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • Univer export
  • Harmonija Zrenjanin
Vesti Zrenjanin

Učenici iz Mužlje u akciji ozelenjavanja prostora oko škole

U okviru projekta Zrenjaninskog poslovnog kruga (ZREPOK) pod nazivom „Da se lakše diše”, učenici Osnovne škole „Servo Mihalj” iz Mužlje sadili su danas drveće na zelenoj površini ispred zgrade ove obrazovne ustanove.  

Cilj realizacije projekta je povećanje pošumljenosti Srednjobanatskog okruga i obezbeđivanje kvalitetnije životne sredine za naše sugrađane.

Nastavnik biologije i hemije Atila Molnar je podsetio da su pre dve godine – zbog ugrožavanja zgrade škole – morali da poseku velika stabla, nakon čega su zajedno sa učenicima krenuli u akciju ozelenjavanja zelenih površina. On je dodao da u njihovoj školi aktivno deluje „letnja učionica” u kojoj učenike tokom cele godine edukuju o značaju očuvanja životne sredine i o važnosti biljke za čoveka i za ceo eko-sistem.

PerSu marketi

Predsednik Zrenjaninskog poslovnog kruga (ZREPOK) Steva Kočalka izjavio je za naš portal da su se na ovogodišnji konkurs prijavila ona udruženja građana, mesne zajednice, osnovne škole i ustanove, koje su prepoznale značaj podizanja svesti o uređenju zelenih površina.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

– Želja nam je da sa ovim projektima podsetimo naše okruženje koliko je neophodno naše delovanje na lokalnom nivou iz oblasti ozelenjavanja, da podsetimo javnost na značaj prirode koja nas okružuje i da pozovemo sve koji su u mogućnosti da izdvoje određena sredstva za zaštitu životne sredine. Bitno je istaći da je ZREPOK do sada izdvojio blizu 2 miliona dinara sopstvenih sredstava za projekte ozelenjavanja u regionu srednjeg Banata – istakao je Kočalka.

Piše: Tivadar Borbelj

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh