I love Zrenjanin portal

  • Aviv park Zrenjanin
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

Učenici iz Mužlje nižu uspehe na školskim takmičenjima

Zahvaljujući predanom radu i vrednom učenju, učenici Osnovne škole „Servo Mihalj” iz Mužlje pokazali su zavidno znanje na ovogodišnjim takmičenjima i plasirali se na republička takmičenja – najviši nivo ovih nadmetanja.

Na opštinskom takmičenju iz srpskog jezika i jezičke kulture učestvovalo je sedmoro mladih Mužljanaca, od kojih je – osvojivši neka od prva tri mesta – čak šestoro njih prošlo na okružni nivo: Anja Kalić (učenica petog razreda – drugo mesto), Andrea Kardoš, Lana Lončarski i Aleks Senji (učenici šestog razreda – treće mesto), Katarina Stiković (učenica sedmog razreda – treće mesto) i Sunčica Bugarin (učenica sedmog razreda – drugo mesto).

Sa izuzetno zahtevnim testom na okružnom takmičenju iz srpskog jezika najbolje se izborila Sunčica Bugarin, koja je kao jedina učenica u celom okrugu sa maksimalnih 20 bodova osvojila prvo mesto i zasluženo putovala na republičko takmičenje u Tršić, rodno mesto Vuka Karadžića, i našla se među vršnjacima koji su posvećeni negovanju i izučavanju jezika na kojem se školuju. Na republičko takmičenje u šahu plasirala se Olivera Njegovan, učenica sedmog razreda. Kaže da šah na nju deluje umirujuće i da kroz igru trenira mozak i razvija sposobnost racionalnog razmišljanja.

PerSu marketi

Aleks Senji, učenik šestog razreda Osnovne škole Servo Mihalj” je pored osvojenog trećeg mesta na okružnom takmičenju iz srpskog jezika, pokazao zavidno znanje i iz matematike. Na opštinskom nadmetanju iz ovog nimalo lakog, ali zanimljivog predmeta, osvojio je prvo mesto, a dobio je i pohvalu sa takmičenja pod nazivom „Kengur bez granica”.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

Pored srpskog jezika, đaci viših razreda Osnovne škole iz Mužlje postižu zapažene rezultate i iz biologijei hemije. Jedanaestoro učenika osvojilo je čak 12 zahvalnica i diploma, što uliva nadu da ih u daljem školovanju čeka još bolja budućnost.

Učesnici i osvajači neka od prva tri mesta sa takmičenja iz biologije su: Kristina Golja, Filip Ćurčić, Jelena Bačo, Valentin Šarnjai, Lenke Rapoš, Bogdan Markov, Anamarija Basara, Marija Ivković, David Makan, Patrik Barši, Marija Pajčić, Teodora Zečević, Sunčica Bugarin, Katarina Stiković i Nikola Bakić.

Učenike su za ovogodišnja takmičenja pripremali nastavnici srpskog jezika i književnosti Saša Radošević Domazetović i Katarina Považan Čuka, kao i nastavnici biologije i hemije Atila Molnar i Vladimir Popov.

Piše: Tivadar Borbelj

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh