I love Zrenjanin portal

  • Univer export
  • Pozorište Zrenjanin
Vesti Zrenjanin

Učenici iz Elemira pobednici Pesničkog višeboja u Tarašu

Na nedavno završenim petim Danima taraških roda, u okviru bogatog programa koji su organizatori priredili, po prvi put je održan i Pesnički višeboj.

Idejni tvorac ovog đačkog druženja uz pero je Olivera Mijatov, učiteljica taraške osnovne škole i članica Udruženja građana Taraške rode.

-Okupili smo decu iz naše škole, kao i osnovce iz Elemira i Melenaca, i podelili smo u dve kategorije: niži i viši razredi. Deci smo zadali pojmove koje je trebalo da upotrebe u svojim tekstovima i prepustili smo ih kreativnom naboju. Važno je da kažemo da su njihova dela zapravo bila rezultat timskog rada, a ekipu je činilo po troje dece – kaže naša sagovornica.

Fordomanija

Ukupno četrnaest timova pisalo je pesme u kojima su se našli sledeći pojmovi: priroda, zavičaj, ljubav, ritam, ljudi (čovek). Vreme za pisanje je bilo ograničeno na 45 minuta.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

-Ne može svako biti pisac, ali svojim učešćem deca mogu da se osećaju i lepo i korisno, da  razvijaju takmičarski duh. S obzirom na odziv dece i njihove pozitivne utiske, ideja nam je da Pesnički višeboj postane redovni deo manifestacije Dani taraških roda, a da jednog dana i objavimo knjigu dečijeg stvaralaštva – istakla je za Ilove Zrenjanin Olivera Mijatov.

Dečije radove ocenjivale su dve profesorke srpskog  i ruskog jezika Ivana Bogdanović i Anđelka Milin i lokalna pesnikinja Tatjana Đulinac. Prema mišljenju žirija najbolji je bio tim viših razreda iz elemirske osnovne škole.

Pobednici su dobili simboličnu nagradu zlatno pero.

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh