I love Zrenjanin portal

  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

Učenici 10 zrenjaninskih škola uspešno završili kurs mentalne aritmetike

Akcija „Um caruje!”, u kojoj su deca širom Srbije besplatno pohađala program SuanPan mentalne aritmetike, uspešno je završena i u Zrenjaninu. U centru za edukaciju Big Ben, koji je u saradnji sa Centrom „Pro-mens” iz Niša donator ove akcije, 10 učenika svih gradskih škola pohađalo je nastavu, da bi nakon 8 meseci dobili zaslužene diplome. Predavači su bili  Miljana Lalović , Sonja Ljubotina i Dragana Baždar.

– Ono što mogu da naglasim je da su se deca isticala u svim segmentima nastave, da su redovno usvajali nastavne programe i sadržaje, da su davali svoj maksimum. To potvrđuje i  završni test sa velikim procentom tačno urađenih zadataka. Nadam se da će sa takvim uspehom i nastaviti svoje obrazovanje – izjavila je Miljana Lalović, licencirani predavač mentalne aritmetike SuanPan.

SuanPan mentalna aritmetika nije matematika, iako se prilikom rada koriste aritmetičke operacije u savladavanju same tehnike rada na abakusu, odnosno računaljci.

PerSu marketi

– U nekim razvijenijim zemljama poput Kine, ovakav način rada koristi se u obaveznom obrazovanju već 30 godina. Na osnovu naučnih istraživanja je uvtvrđeno da se koeficijent inteligencije kod deteta može povećati i za 30 odsto. Ono što se dobija završavanjem ovog kursa, jesu razni benefiti poput poboljšanja samopouzdanja, memorije, koncentracije i pažnje kod deteta – dodaje Miljana Lalović.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

Slaviša Vlačić, član gradskog veća, zahvalio se ispred lokalne samouprave školi Big Ben zato što se ukjučila u ovu akciju

– Drago mi je da imamo ovakvog partnera koji je uz obrazovni rad uspeo dao i humanitarnu nit celoj priči jer roditelji nisu bili u obavezi da plaćaju ovakvu edukaciju koja je potrebna deci. To je nešto što spada u vannastavne aktivnosti i pomoći će im u budućem rešavanju problema.

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh