I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • 3D gradjevinska kuca
  • Harmonija Zrenjanin
Vesti Zrenjanin

U Zrenjaninu visoka svest o vakcinaciji dece

U momentu dok se priča o vakcinaciji dece protiv zauški, rubeola i malih boginja intenzivno odvija u celoj državi, u Zavodu za javno zdravlje kažu da je obuhvat vakcinacijom MMR vakcinom u Zrenjaninu u 2016. godini bio 91,7%,  dok je revakcinacija sprovedena sa obuhvatom od 95,6%.

U istom periodu, na teritoriji Srednjobanatskog okruga, vakcinacija MMR vakcinom je sprovedena sa 92,1%, a revakcinacija sa obuhvatom od 95,9%, potvrdio je portalu I love Zrenjanin dr Radivoj Filipov, epidemiolog Zavoda za javno zdravlje Zrenjanin.

S obzirom da se izveštaji o vakcinaciji i revakcinaciji rade na godinu dana, još uvek nije moguće dobiti podatak za 2017. godinu.

PerSu marketi

Uzimajući u obzir navedene podatke iz 2016. godine, svest o vakcinaciji u Zrenjaninu je visoka.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

U prilog tome govore podaci sa početka avgusta koji pokazuju da je tokom prošle godine u Srbiji MMR vakcinom vakcinisano 81 odsto mališana, u centralnom delu 78,2, a u Vojvodini 89 odsto.

MMR vakcina daje se u drugoj i sedmoj godini života, a kada je u pitanju revakcinacija ona je sprovedena 91,1 odsto u celoj zemlji. Da bi se ostvario kolektivni imunitet, potrebno je da bude vakcinisano 95 odsto stanovništva, a čak 80 odsto okruga od 25 u našoj zemlji. Poražavajuća je slika u Beogradu, gde je vakcinisano 65,2 odsto, a najniži obuhvat na nivou opštine zabeležen je u Starom gradu, 35,3 odsto.

Izvor: I love Zrenjanin

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh