I love Zrenjanin portal

  • 3D gradjevinska kuca
  • Pozorište Zrenjanin
Vesti Zrenjanin

U Zrenjaninu u prošloj godini krv dalo više od 3000 građana

U cilju poboljšanja, preciziranja i usklađivanja zakonske regulative sa standardima Evropske unije, od 1. maja 2018. godine u primeni je novi Zakon o transfuzijskoj medicini.

Od tada, akcije dobrovoljnog davanja krvi u našem gradu organizuju članovi i volonteri Crvenog krsta Zrenjanin, u partnerstvu sa Zavodom za transfuziju krvi Vojvodine.

Prema rečima sekretara Crvenog krsta Zrenjanin, Aleksandre Tanasijević, veliki broj volontera njihove organizacije je uključen u realizaciju ovog značajnog, obimnog i izuzetno odgovornog posla.

I Taxi Zrenjanin

-Tokom prošle godine na teritoriji grada Zrenjanina, zabeleženo je preko 3200 davaoca krvi i više od 1300 jedinica krvi je prikupljeno u 29 akcija dobrovoljnog davanja počev od primene novog zakona. Pored toga, 270 dobrovoljnih davaoca krvi je po prvi put dalo krv, a Crveni krst je uručio 132 priznanja višestrukim davaocima – kaže Tanasijević.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

Zadatak Crvenog krsta je da vrši promociju dobrovoljnog, anonimnog, nenagrađenog davalaštva krvi, da motiviše i zadrži davaoce krvi i organizuje akcije dobrovoljnog davanja ove dragocene tečnosti prilagođavajući se novom konceptu organizacije transfuziološke službe kada je reč o broju, terminima akcija i novom modelu rada.

Sledeća akcija dobrovoljnog davanja krvi biće održana u petak, 18. januara, u maloj sali Kulturnog centra Zrenjanin u periodu od 9 do 12 časova.

Piše: Tivadar Borbelj

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh