I love Zrenjanin portal

  • Aviv park Zrenjanin
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

U Zrenjaninu se otvara Savetovalište za pravilnu ishranu

U prostorijama Zavoda za javno zdravlje Zrenjanin uskoro će početi sa radom Savetovalište za pravilnu ishranu. Otvaranjem savetovališta, koje će delovati u okviru Centra za higijenu i humanu ekologiju, Zavod želi da doprinese promociji zdravog načina života i unapređenju zdravlja kroz edukaciju o pravilnoj ishrani i fizičkoj aktivnosti.

Prema rečima načelnice Centra za higijenu i humanu ekologiju, dr Dubravke Popović, cilj savetovališta jeste rad sa osobama koje žele da promene svoje navike vezane za ishranu i koje imaju prekomernu telesnu masu, gojazne su ili su pothranjene.

Pored toga, pružaće se saveti za primenu odgovarajućeg režima ishrane u raznim pato-fiziološkim stanjima.

PerSu marketi

-Značajan doprinos dobrom zdravlju i zaštiti od bolesti pruža dobro izbalansirana ishrana koja sadrži sve potrebne sastojke. Kvalitativno ili kvantitativno nedovoljna ili preobilna ishrana oštećuje zdravlje, a prekomerna uhranjenost i gojaznost, predstavljaju poremećaje zdravlja od izuzetnog epidemiološkog i kliničkog značaja. Gojaznost značajno povećeva rizik za nastanak kardiovaskularnih bolesti, dijabetesa tip 2, malignih bolesti, bolesti koštano zglobnog sistema, steriliteta i drugih – ističe dr Popović.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

Savetovalište za pravilnu ishranu vode lekari specijalisti higijene, a dodatne informacije i zakazivanje pregleda možete dobiti na sledeći način:

Piše: Tivadar Borbelj

 

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh