I love Zrenjanin portal

  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

U Zrenjaninu poskupelo grejanje i javni prevoz

Gradsko veće Zrenjanina dalo je saglasnost na predlog  JP „Gradska toplana“ da se u predstojećoj sezoni poveća cena daljinskog grejanja u Zrenjaninu, što znači povećanje od 10,5 odsto po kvadratnom metru za domaćinstva, 20%  za obrazovne ustanove i 15 odsto povećanja za poslovni prostor i vojne ustanove. Prema obrazloženju direktora toplane, Aleksandra Starčevića, povećanje cene grejanja za krajnje korisnike je posledica poskupljenja energenata i samo ovakvom izmenjenom cenom smanjiće se gubitak toplane.

Drugi udar koji će dotući kućne budžete jeste povećanje cene prevoza putnika u gradskom saobraćaju. Naime, prihvaćen je predlog da se karta za prevoz u gradskim autobusima poveća sa 40 na 50 dinara, radnička mesečna karta sa 1500 na 1900 dinara. Cena mesečne karte za đake i za penzionere biće jednaka i iznosiće 900 dinara.

Preduzeće „Net bus“ povećaće cena prevoza u gradskom saobraćaju sa 40 na 50 dinara, dok će mesečna karta zaposlenih sa 1.500 biti povećana na 1.900 dinara. Mesečna đačka karta će umesto dosadašnjih 650 koštati 900 dinara, kao i cena mesečne penzionerske karte.

Nove cene važe od 1.oktobra.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.
PerSu marketi
Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh