I love Zrenjanin portal

  • Aviv park Zrenjanin
  • Pozorište Zrenjanin
Najnovije vesti

U Zrenjaninu počela obuka za ličnog pratioca dece

U Zrenjaninu je počela obuka za ličnog pratioca dece kojima je potrebna pomoć drugog lica. Obuka je organizovana za roditelje, a projekat zajedno sprovode NVO Centar za društvene aktivnosti, Osnovna i srednja škola „9. maj“ i Grad Zrenjanin.

U projekat je uključena i Nacionalna služba za zapošljavanje sa čije je evidencije skinuto 20 lica odabranih da se obuče za lične pratioce dece.

licni-pratilac

Obuka je otpočela u multimedijalnoj sali praktičnom radionicom koju je vodila direktorka škole „9. maj“ Snežana Oluški. Pored predstavnica Odeljenja za društvene delatnosti Grada Zrenjanina, Olivere Lisice i Jelene Dragić, koordinatorke Centra za društvene aktivnosti Jelene Panić, početku obuke prisustvovao je i zamenik gradonačelnika Saša Santovac.

I Taxi Zrenjanin

-Nakon ove edukacije, cilj je da grad Zrenjanin u narednom periodu i finansira ličnog pratioca kako bi deci posebno olakšao boravak u školi, i omogućio im da savladaju celokupni obrazovni program. Ovom edukacijom, pored ličnih pratilaca, biće obuhvaćeni i roditelji jer želimo da postoji komunikacija između deteta, porodice i pratioca, rekao je Saša Santovac.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

Osnovni uslov za ostvarivanje prava na ličnog pratioca jeste da dete kojem je pomoć potrebna, pohađa školu, i u tom slučaju ima pravo na pratioca do završetka srednjeg obrazovanja. Pomoć pratioca je podrazumevana tokom nastave i vannastavnih aktivnosti.

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh