I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

U Zrenjaninu otvoreno osmo Međunarodno takmičenje duvačkih orkestara – „Begej fest“

Osmo Međunarodno takmičenje duvačkih orkestara – „Begej fest” počelo je sinoć defileom kroz centar i koncertom orkestra Garnizona vojske Srbije iz Niša. Paralelno sa takmičenjem, biće održana i šesta po redu regionalna konferencija  za duvačke simfonijske orkestre i ansamble – „WASBE”, za Centralnu i Istočnu Evropu. Takmičenje i konferencija biće završeni u nedelju, 23. juna.

“Večeras je trebao da nastupi reprezentativni orkestar garde Republike Srbije, ali je došlo do male izmene. Na otvaranju festivala će nastupiti orkestar Garnizona iz Niša, koji će upriličiti koncert za naše sugrađane. Na ovom takmičenju će se nadmetati osam vrhunskih orkestara iz tri države, a to su Mađarska, Rumunija i Srbija. Četiri orkestra će nastupiti u subotu, a četiri u nedelju. Oni će izvoditi kompozicije različitih karaktera i žanrova. Pored takmičenja, održaće se i šesta regionalna konferencija Svetske asocijacije za duvačke simfonijske orkestre i ansamble (WASBE). Konferencija će trajati dva dana. Ove godine na konferenciji imamo novinu, u vidu održavanja seminara za dirigente duvačkih orkestara. Seminar će predvoditi dr. Jožef Čikota. Na konferenciji će učestvovati predstavnici iz osam država. Tu su predstavnici iz Mađarske, Bugarske, Rumunije, Hrvatske, Crne Gore, Slovenije, Bosne i Hercegovine i Srbije.” – izjavio je Branislav Gagić, predsednik Upravnog odbora Gradskog duvačkog orkestra Zrenjanin i direktor WASBE za Srbiju.

I Taxi Zrenjanin

U subotu od 20 časova na Trgu slobode, biće priređen celovečernji koncert Duvačkog orkestra iz Mađarske, u nedelju defile orkestara, kao i koncert Orkestra MUP-a Republike Srbije od 20:30.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh