I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

U Zrenjaninu otvoren Francuski filmski festival

U Gradskoj kući u Zrenjaninu, u prisustvu gradonačelnika Zrenjanina Čedomira Janjića, direktora Francuskog Instituta Žana-Batista Kizena, predsednika Kulturnog centra Zrenjanin Gorana Marinkovića i Bojane Momčilov iz kompanije Mlekoprodukt, sinoć je svečano otvoren Francuski filmski karavan.

U okviru Karavana, koji organizuje Francuski institut, u Kulturnom centru Zrenjanina biće prikazan ciklus komedija koji čine četiri filmska ostvarenja. Sponzor ovogodišnje manifestacije, koja će tokom 2019. godine obići ukupno 40 gradova širom Srbije, je kompanija Mlekoprodukt.

Direktor Francuskog instituta u Srbiji, Žan Batist Kizen, na svečanom otvaranju rekao je da su ciklusi Karavana svake godine drugačiji i sve popularniji širom Srbije.

– Od 2012. godine, kada je Karavan počeo da obilazi Srbiju, pridružilo nam se više od četrdeset gradova, a kulturni centar Zrenjanina bio je među prvima koji su prihvatili izazov. Francuski institut čvrsto drži do principa decentralizacije u Srbiji i investira u razvoj novih modela društveno-privatnih partnerstava u radu na projektima iz oblasti kulture. Francuski filmski karavan najbolje ilustruje navedene misije. Hvala Mlekoproduktu i Ile de France što sa nama dele iste poglede i što su deo Francuskog filmskog karavana, istakao je Batist Kizen.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.
PerSu marketi

Otvaranje Francuskog filmskog festivala

Projekcije filmova “Javna ličnost”, “Pulen”, “Lepotica i lepotica” i “Kao dečaci” prikazuju se svake srede i četvrtka do kraja meseca u Maloj sali sali Kulturnog centra od 20 časova. Zahvaljujući partnerstvu sa zrenjaninskom kompanijom Mlekoprodukt, filmove iz ciklusa komedije, potpuno besplatno moći će da pogledaju filmofili ne samo iz ovog grada, već i iz cele Srbije.

– Kompanija Mlekoprodukt, kao deo Grupe Savencia, ima jake veze sa francuskom kulturom i veliko nam je zadovoljstvo da, u saradnji sa Francuskim institutom, podržimo promociju francuskog autorskog filma, kako u Zrenjaninu, tako i širom Srbije. I sam naš brend “Ile de France” ima filmsku priču, a posetioci ove manifestacije moći će da pogledaju kratak film o istoriji ovog autentičnog francuskog sira staru više od 80 godina, pre početka svake projekcije, rekla je Bojana Momčilov, direktorka za komunikacije u kompaniji Mlekoprodukt.

Žan Batist Kizen i Bojana Momčilov

Direktor Kulturnog centra Zrenjanin, Goran Marinković, ovom prilikom je istakao da ova ustanova sa Francuskim institutom ima dugogodišnju saradnju i da je do sada realizovan veliki broj filmskih ciklusa i izložbi.

– Francuski Filmski karavan našoj publici donosi aktuelnu produkciju savremenih francuskih filmova i drago nam su da naš grad i Kultuni centrar deo ovog projekta. Pored filmova juče smo bili u prilici da uživamo i u degustaciji francuskih sireva, a svečano otvaranje ulepšao je i nastup našeg Gradskog dečjeg horića.

Gradonačelnik Zrenjanina, Čedomir Janjić, na prijemu povodom otvaranja Francuskog filmskog karavana u Gradskoj upravi, istakao je „zadovoljstvo zbog činjenice da je zrenjaninskoj publici i kulturnoj javnosti omogućeno da bude deo ovog značajnog programa“.

– Istovremeno, moramo još jednom ukazati na primer jedne od najuspešnijih privrednih privatizacija u našem gradu, kada je 2004. godine upravljanje kompanijom “Mlekoprodukt” preuzeo francuski “Bongren”, danas “Savencija grupa”. To zrenjaninsko preduzeće sada je sponzor Francuskog filmskog karavana, u sjajnom primeru sprege društvene odgovornosti, podrške kulturno-umetničkim programima i promovisanja privrede ove sredine, zaključio je Janjić.

Započet 2012, Francuski filmski karavan postao je jedan od najznačajnijih programa Francuskog instituta u Srbiji kao važno oruđe za promovisanje francuske kulture u celoj Srbiji.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh