I love Zrenjanin portal

  • Aviv park Zrenjanin
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

U Zrenjaninu održan prvi protest „Jedan od pet miliona“ (VIDEO)

Nekoliko stotina građana večeras je učestvovalo u prvoj protestnoj šetnji „Jedan od pet miliona” organizovanoj u Zrenjaninu.

U 18 časova građani su se okupili ispred nekadašnje robne kuće „Beograd”, i nakon obraćanja govornika uputili se kroz ulicu Kralja Aleksandra I Karađorđevića prema JKP „Vodovod i kanalizacija” gde su simbolično zalepili nalepnice sa natpisom „Nema te vode koja će vas oprati”. Protestna šetnja završena je ispred Gradske kuće.

jedan od pet miliona zrenjanin

Jedan od govornika, novinar Srđan Škoro, istakao je da je Zrenjanin 47. grad koji se priključio ovim protestima.

PerSu marketi

– U Srbiji nažalost vlada kuga, a ta kuga se zove Srpska napredna stranka. Mi moramo zajedno da se odbranimo od te pošasti, jer ako to ne uradimo sada, nestaćemo vrlo brzo i kao narod i kao država. Pogledajte šta rade, pogledajte ministra prosvete koji vređa sve čestite profesore, njih 1500 sa Univerziteta u Beogradu. Vučić je postao merna jedinica za laž. Pošto bez Banata nema pravog inata, ja vas pozivam da sledećeg četvrtka dođete u duplo većem broju i da svakog četvrtka pokažete i jasno kažete „ovo je naša zemlja, i nećemo odavde da idemo“ – poručio je Škoro.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

Srđan Škoro

Na poziv prijatelja, gost protesta bio je i Nikola Jovanović, potpredsednik Narodne stranke.

– Došao sam na poziv mnogih prijatelja koji se žale na nepravdu, siromaštvo, kriminal, lošu infrastrukturu. Drago mi je da je u Zrenjaninu, koji je žrtva sistema za koji velika većina građana smatra da treba da se promeni, večeras ovako lep i miran protest. Podržavam ih svim srcem i nadam se da ćemo svi zajedno uskoro pobediti. Mislim da se stvara konsenzus da nam treba novi sistem, resetovanje svega što imamo i da će posledice biti jedna nova, drugačija, Srbija 21. veka – izjavio je Jovanović.

Protest je prošao bez incidenata, i poput onih u drugim gradovima, nije bilo stranačkih obeležja.

Protesti u Zrenjaninu će se, kako je večeras najavljeno, održavati svakog narednog četvrtka od 18 časova.

 

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh