I love Zrenjanin portal

  • 3D gradjevinska kuca
  • Pozorište Zrenjanin
Najnovije vesti

U Zrenjaninu održan najmasovniji Dan mladih do sada

U centru Zrenjanina juče je obeležen međunarodni Dan mladih programom organizovanim u glavnoj gradskoj ulici i na privremenom sportskom terenu na parkingu Prevlaka.

Izbor lokacije pokazao se odličnim s obzirom da je ovogodišnji Dan mladih okupio rekordan broj posetilaca. Ranijih godina ovaj događaj je obeležavan na kupalištu Peskara.

Manifestacija je počela sportskim nadmetanjima mladih u odbojci na pesku, bacanju kugle, nadvlačenju kanapa, a u nastavku su nastupili „haos“ animatori za decu.

dan-mladih3

PerSu marketi

dan-mladih2

Brojne građane je ispred Grada Zrenjanina kao pokrovitelja događaja, pozdravio pomoćnik gradonačelnika Duško Radišić.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

dan-mladih

ceda-janjic

– Zadovoljstvo je što se Dan mladih obeležava širom sveta ali i u našem gradu i to od 2008., a ove godine prvi put na novom gradskom Trgu. U našoj Strategiji održivog razvoja grada mladi su jedan od centralnih ciljeva, zbog čega uslovi u našem gradu treba da budu maksimalno zadovoljavajući za mlade, želimo da oni ostanu u našem gradu i naše su sve aktivnosti usmerene ka tome, pre svega kroz obrazovanje. Trudimo se da od predškolskog, preko osnovnog, srednjeg, do fakultetskog obrazovanja, stvorimo maksimalne uslove za njihovo obrazovanje u skladu sa potrebama tržišta, rekao je Radišić.

U centru grada, pripadnici Žandarmerije – druge jedinice za protivteroristička dejstva, izveli su nekoliko pokaznih vežbi što je izazvalo oduševljenje mladih ali i sugrađana starijih generacija.

zandarmerija3

zandarmerija1
zandarmerija5

Oni su na platou ispred zgrade Vodotoranj demonstrirali neke od vežbi, a najveće oduševljenje brojnih građana izazvali su spuštanjem sa krova “Tekstilove” zgrade, kao i izvođenjem vežbe hapšenja opasnih kriminalaca.

– Ovo je najmasovniji Dan mladih do sada što me posebno raduje, uspeli smo da animiramo ljude i dovedemo ih do centra grada. Ujedno je ovo i najatraktivniji Dan mladih budući da smo imali posebnu tehniku, opremu i goste. Zrenjanin je jedini imao čast da za gosta manifestacije ima pripadnike Žandarmerije. Sa nama su danas bili ljudi koji nas štite, i ovogodišnja poruka jeste da država itekako vodi brigu o bezbednosti mladih ali da isto tako ukazujemo na potrebu i obavezu svih mladih i sugrađana da i sami vode računa o svojoj bezbednosti, rekao je Ivan Mikalački ispred Kancelarije za mlade koja je organizovala ceo događaj.

Dan mladih u Zrenjaniinu završen je atraktivnim kabareom akrobata.

dan-mladih1

dan-mladih4

dan-mladih5

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh