I love Zrenjanin

  • Centar Lux
  • Univer export
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

U Zrenjaninu održan „Bazar zdravlja“ – besplatne preglede iskoristili brojni sugrađani

Povodom obeležavanja Svetskog dana zdravlja, u Specijalističkoj poliklinici Doma zdravlja „Dr Boško Vrebalov“ u Zrenjaninu, organizovan je bazar zdravlja sa mnoštvom besplatnih pregleda i predavanja.

Ovogodišnja tema obeležavanja bila je primarna zdravstvena zaštita sa ciljem, da se stanovništvo podseti značaja zdravih stilova života i prevencije faktora rizika za nastanak najčešćih poremećaja zdravlja.

Zaposleni u zrenjaninskom Domu zdravlja su zainteresovanima pružili priliku da besplatno iskoriste merenje očnog pritiska, određivanje vrednosti šećera iz kapilarne krvi, holesterola, triglicerida i indeksa telesne mase, preventivne razgovore o kardiovaskularnim oboljenjima šećernoj bolesti.

Fordomanija

Najveći broj građana, njih 114, izmerilo je očni pritisak, kod 88 je urađena elektrokardiografija (EKG), 61 njih je uradilo skrining dijabetesa, a kod pedeset dvoje je određena vrednost šećera iz kapilarne krvi, holesterola, triglicerida i indeksa telesne mase.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

Pored toga, održane su promocije sportske medicine i zdravih stilova života, i preventivni pregledi o načinu očuvanja reproduktivnog zdravlja žena, a govorilo se i o pravilnom rastu i razvoju dece, o značaju fizičke aktivnosti za zdravlje i o masaži odojčeta.

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh