I love Zrenjanin portal

  • Univer export
  • Pozorište Zrenjanin
Vesti Zrenjanin

U Zrenjaninu održan „Bazar omladinskog aktivizma“

Povodom obeležavanja međunarodnog Dana mladih, deset omladinskih organizacija sa teritorije Zrenjanina priredile su na platou kod pešačkog mosta „Bazar omladinskog aktivizma“, jednodnevnu manifestaciju pod sloganom „Svaki dan je Dan mladih!“

bazar-omladinskog-aktivizma
Tokom tročasovnog događaja, organizacije su kroz kreativne radnje, ples, glumu i prezentacije, sugrađanima predstavile važnost brige o životinjama i ekologiji, pomoći mentalno nedovoljno razvijenim osobama, odgovarali su na pitanja o evropskim integracijama i pružali druge zanimljive informacije.

Jedna od zanimljivosti bila je i mogućnost da mladi na jednom papiru ispišu svoje želje. Ispod pitanja „Šta mladi žele?“, nizali su se odgovori: posao, čist Begej i  čistu vodu, više pažnje o mladima i kada nije Dan mladih, dom za sve napuštene životinje i mnoge druge poruke.
bazar-omladinskog-aktivizma3
Željko Bugarski, PR događaja i aktivista Volontera Zrenjanin, izjavio je da je cilj akcije upoznavanje mladih sa onim organizacijama i udruženjima koja se bave problematikama i željama omladine, da se kroz razna dešavanja više aktiviraju u društveni život, gde će naučiti prave vrednosti volontiranja i pomaganja.

bazar-omladinskog-aktivizma2

PerSu marketi

bazar-omladinskog-aktivizma1
U akciji su učestvovali članovi i aktivisti Pokreta za evropsku kulturnu saradnju u Vojvodini (PEKS), Crvenog Krsta, Centra za razvoj civilnog društva (CRCD), Zrenjaninske Omladinske Razvojne Organizacije (ZORO), Udruženja za pomoć MNRO-SUNCOKRET-koji okuplja mlade ljude sa mentalnim poteškoćama, Aktivizma ZR, Udruženja za brigu o životinjama „Beta“  Zrenjanin, Volontera Zrenjanin, DSC Maštalište i Centra za kreativno odrastanje i multikulturalnu saradnju (CEKOM).

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

Piše: Tivadar Borbelj

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh