I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

U Zrenjaninu odata počast streljanim antifašistima

Organizacija rezervnih starešina vojske Zrenjanin organizovala je postavljanje table, klupa i stola, na putu ka Mihajlovu, kod spomenika streljanim rodoljubima. Delegacija je ovom prilikom i položila vence na spomenik svim poginulim građanima, među kojima su bili Ruža Šulman i Vladimir Koča Kolarov.

„Pre nekoliko godina smo krenuli sa sredjivanjem ovog prostora. Želja nam je da svako obeležje na heroje svih ratova koji su bili, bude održavano. Ovde su streljani heroji iz Drugog svetskog rata, koje je okupator 23.7.1941. godine uhapsio, a 26.7. posle mučenja, na ovom mestu ih streljao. Ovde su takodje streljane 3 žrtve naših sugradjana iz obližnje Kikinde. Svima njima svake godine ovde odajemo počast, i šaljemo poruku da ih nikada nećemo zaboraviti.“- istakao je pomoćnik gradonačelnika Duško Radišić.

I Taxi Zrenjanin

Spomenik je na mestu koje je poznato pod nazivom „Bošnjakov salaš“.

„Mi kao organizacija rezervnih vojnih starešina, u sklopu naše delatnosti, pokušavamo da skrenemo pažnju našim sugradjanima da svaka žrtva data za slobodu mora biti ispoštovana. Mislimo na sve žrtve u Prvom i Drugom svetskom ratu, i u ovim poslednjim ratovima. Jedna od naših aktivnosti je bila da spomenike, koji su na neki način zaboravljeni, pokušamo da približimo gradjanima. Danas su nam pomogla javna komunalna i privatna preduzeća iz Zrenjanina. Najviše su  doprineli  naši članovi, koji su volonterskim radom sve ovo i uredjivali. Ja bih se svima zahvalila svima. Mislim da u narednom periodu mi treba da budemo primeri. Svako ko u svojoj sredini ima spomenik, treba da se osvrne oko sebe. Svaki spomenik nije tu sam zbog sebe, već da bi skrenuo pažnju da je tu neko dao najsvetije što ima, svoj život.“- naglasila je predsednica Organizacije rezervnih starešina vojske Tanja Dulović

 

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh