I love Zrenjanin portal

  • AD POLET
  • Univer export
  • Ultra Caffe
Najnovije vesti

U Zrenjaninu obeležen Vidovdan

Povodom obeležavanja Vidovdana u Zrenjaninu su položeni venci na spomen-obeležje posvećenom stradalima u ratnim sukobima u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini i na Kosovu, i održan je pomen, koji je služio otac Slobodan Čestić, sveštenik Srpske pravoslavne crkve.

vidovdan-polaganje-venaca

 

Prisustvovali su članovi porodica i rodbine poginulih, čelnici srednjebanatskog okruga i lokalne samouprave Grada Zrenjanina, odbornici Skupštine grada, udruženja boraca naroodnooslobodilačkog rata i ratnih sukoba na prostorima nekadašnje Jugoslavije, ratnih vojnih invalida, predstavnika Komande garnizona Vojske Srbije u Zrenjaninu, Policijske uprave Zrenjanin i Vatrogasno-spasilačkog bataljona Zrenjanin.

PerSu marketi

Ispred Grada Zrenjanina, venac su položili gradonačelnik Čedomir Janjić, zamenik gradonačelnika Saša Santovac i predsednica Skupštine grada Eleonora Marjanović. Obraćajući se prisutnima, gradonačelnik Janjić poručio je „da smo se danas okupili da odamo poštu našim poginulim sugrađanima ali i da istovremeno ukažemo na svu tragediju ratnih sukoba i ljudska stradanja, sa željom da se više nikada i nikome ne ponove takve ružne stvari kakve su se često ponavljale na ovim prostorima.“

– Istoriju, na žalost, ne možemo promeniti i vreme ne možemo vratiti unazad, ali možemo iz perioda za nama izvući važne pouke, koje će nam pomoći da se okrenemo ka budućnosti. Bol koji danas osećaju porodice poginulih u ratnim sukobima je nenadoknadiv i ja im izražavam svoje najdublje saučešće. Njihovi životi treba u svakom trenutku da nas podsećaju da moramo činiti sve što je u našoj moći da do ratova više nikad ne dođe – kazao je gradonačelnik i zaključio:

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

– Naša deca moraju rasti u bezbednoj i bogatoj Srbiji.

Prisutnima se obratio i predsednik Udruženja ratnih vojnih invalida Grada Zrenjanina Jovica Pilipović, koji je rekao da se danas sećamo poginulih boraca iz našeg grada i odajemo im dužnu poštu.

– Okupili smo se da obeležimo još jedan Vidovdan, da se živi ratnici sete mrtve braće, ljudski i od srca, jer je to najmanje što možemo uraditi za njih, koji su dali živote za slobodu svih nas. Mrtve ne zaboravljajmo, a žive poštujmo – rekao je Pilipović i dodao da Grad Zrenjanin nije zaboravio one koji su dali ono najvrednije što su imali – svoje živote.

Podsećamo, spomen-obeležje stradalima u ratnim sukobima 1991-1999. u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini i na Kosovu realizovano je, po zamisli arhitekte Milice Kovač, u vidu tri zasebna spomenika, na kom su ispisana imena pedeset jednog sugrađanina, pripadnika vojske, policije i dobrovoljaca, spomen-česme i vodene površine. Spomen-obeležje podigao je Grad Zrenjanin i ono je otkriveno na Vidovdan, 2011. godine.

Izvor: zrenjanin.rs

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh