I love Zrenjanin portal

  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

U Zrenjaninu obeležen Vidovdan – položeni venci na spomen obeležje stradalima

Polaganjem venaca na spomen obeležje posvećeno stradalim Zrenjanincima u ratnim sukobima u periodu od 1991-1999. godine, u našem gradu je danas obeležen verski praznik Vidovdan, kao dan sećanja na sve one koji su položili živote za slobodu svog naroda i svoje zemlje.

Nakon intoniranja himne i tradicionalnog služenja pomena, prisutnima se obratio predsednik Udruženja ratnih vojnih invalida grada Zrenjanina, Jovica Pilipović.

PerSu marketi

Vence su položili predstavnici grada Zrenjanina, Srednjobanatskog upravnog okruga, Ministarstva odbrane Republike Srbije – Garnizona Vojske Srbije u Zrenjaninu, Udruženja srpskih ratnih veterana, Udruženja ratnih vojnih invalida grada Zrenjanina, kao i članovi porodica i rodbina poginulih.

Spomen-obeležje pripadnicima vojske, policije i dobrovoljaca, stradalih u ratnim sukobima 1991-1999. godine, njih ukupno pedeset dvoje, realizovano je, po zamisli arhitekte Milice Kovač, u vidu tri zasebna spomenika, spomen-česme i vodene površine. Podizanje spomenika finansirao je 2011. godine grad Zrenjanin.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.
Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh