I love Zrenjanin

  • Centar Lux
  • Univer export
  • Ultra Caffe
Najnovije vesti

U Zrenjaninu obeležen Svetski dan civilne zaštite

Svetski dan civilne zaštite obeležen je danas u Zrenjaninu sumiranjem rada Specijalizovanih jedinica civilne zaštite i uručivanjem priznanja najzaslužnijim organizacijama i pojedincima u 2014. godini.

Načelnik Okružnog štaba za vanredne situacije Goran Marjanović uručio je šest zahvalnica za doprinos zaštiti i bezbednosti stanovništva u Zrenjaninu i Srednjobanatskom okrugu.

civilna-zastita

Zahvalnice su dobili komandant Okružnog štaba za vanredne situacije i načelnik Srednjobanatskog upravnog okruga Dušan Šijan, komandant Gradskog štaba za vanredne situacije i gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić, načelnik Policijske uprave Zrenjanin Bojan Marković, načelnik Odeljenja komunalne policije Igor Virijević, sekretarka Crvenog krsta Aleksandra Tanasijević i upravnica Okružnog zatvora u Zrenjaninu Ljiljana Branković.

PerSu marketi

Ovom prilikom članovi štabova podsetili su prisutne na prošlogodišnje vanredne situacije poput snežne oluje u februaru i majskih poplava u kojima je Zrenjanin prihvatio veliki broj stanovništva iz Obrenovca, slao dobrovoljce na nasipe i prikupljao humanitarnu pomoć.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

– U prethodnom vremenskom periodu civilna zaštita nije imala mesto koje zaslužuje. Uprkos tome, u određenim situacijama sa kojima smo se na žalost suočavali u našoj državi u prethodnom vremenu, civilna zaštita je morala da odreaguje vrlo brzo u cilju bezbednosti svih naših građana. Mi ne možemo da utičemo da do tih situacija ne dođe, ali ako smo osposobljeni i spremni da tada odreagujemo, onda možemo i da pružimo najveći doprinos, rekao je zamenik komandanta gradskog štaba za vanredne situacije Saša Santovac.

Upravo će se u narednom periodu raditi na osposobljavanju i opremanju jedinica civilne zaštite, a kako je najavio načelnik Okružnog štaba za vanredne situacije Goran Marjanović, pripadnici tih jedinica dobiće i adekvatne uniforme.

– Naša zemlja je preko sektora za vanredne situacije ponovo povratila ugled civilnoj zaštiti i ponovo radi na organizovanju te službe što je u prethodnom ranijih godina bilo zanemareno. U prethodnim godinama radili smo na popunjavanju specijalizovanih jedinica civilne zaštite i mogu da kažem da u republici imamo 4505 pripadnika koji se obučavaju i koji su spremni da odgovore izazovima u slučaju nesreća i katastrofa. Jedinice specijalizovane civilne zaštite reaguju u situacijama elementarnih nepogoda, tehničko tehnoloških nesreća i drugih opasnosti u ratu i miru, objasnio je Marjanović pre uručenja zahvalnica.

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh