I love Zrenjanin portal

  • Univer export
  • Pozorište Zrenjanin
Najnovije vesti

U Zrenjaninu obeležen Evropski dan borbe protiv trgovine ljudima

Crveni krst Zrenjanin u saradnji sa Policijskom upravom – Odsekom pogranične policije za strance i suzbijanje ilegalne migracije i trgovine ljudima, obeležio je danas Evropski dan borbe protiv trgovine ljudima.

crveni-krst-1

Na informativnom punktu u centru grada, volonteri su se potrudili da vizuelno predstave posledice ovog društvenog problema postavivši lutke koje simbolizuju žrtve trgovine ljudima. Sugrađanima je distribuiran informativni materijal, a intervjuisanjem i popunjavanjem ankete, volonteri su bili u prilici da provere i prošire saznanja o trgovini ljudima.

crveni-krst-2

I Taxi Zrenjanin

– Crveni krst Zrenjanin je aktivno uključen u napore da se spreči trgovina ljudima, umanje posledice po žrtve i smanji njihov broj. Cilj je da se u lokalnoj zajednici prošire znanje i svest o opasnosti od trgovine ljudima, i o merama zaštite među mladima i drugim ranjivim ciljnim grupama. Aktivnosti Crvenog krsta su preventivne, kažu u ovoj organizaciji napominjući da tokom oktobra meseca realizuju edukativne radionice za učenike osnovnih i srednjih škola na teritoriji grada Zrenjanina.

crveni-krst-3

Od velikog značaja smatra se kontinuirana edukacija dece i omladine, kao i rizičnih, posebno ugroženih grupa.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

– Želimo da objasnimo mladima da svako može da postane žrtva trgovine ljudima, da se to ne dešava “negde nekome” nego da postoje žrtve iz naše lokalne sredine i našeg neposrednog okruženja. Obeležavanje Evropskog dana borbe protiv trgovine ljudima samo je prilika da skrenemo pažnju naših sugrađana na ovaj veliki problem i ukažemo na njegove posledice, posebno sada u vremenima kada Srbija više nije zemlja tranzicije žrtava već zemlja iz koje se žrtve vrbuju, rekla je portalu I love Zrenjanin sekretarka Crvenog krsta Zrenjanin, Aleksandra Tanasijević.

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh