I love Zrenjanin portal

  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Najnovije vesti

U Zrenjaninu obeležen Dan Vojske Srbije

Pripadnici Komande garnizona Vojske Srbije u Zrenjaninu i čelnici lokalne samouprave obeležili su Dan Vojske polaganjem venaca na spomen bistu Vojvodi Petru Bojoviću.

Na današnji dan, pre 200 godina, u Takovu kod Gornjeg Milanovca podignut je Drugi srpski ustanak, prekretnica u stvaranju moderne srpske države i vojske.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ispred lokalne samouprave vence je položio pomoćnik gradonačelnika Duško Radišić.

Fordomanija

– Čast mi je i zadovoljstvo što Vojsci Srbije danas mogu da čestitam praznik. Na naše veliko zadovoljstvo Garnizon u Zrenjaninu je ponovo aktivan, to je od velikog značaja. Imamo odličnu saradnju sa garnizonom i u budućem periodu ćemo ostvariti značajno povezivanje vojske i civilnog sektora. U cilju bolje saradnje i komunikacije vojske, gradske uprave i civilnog sektora mogu da najavim i zajedničku sportsku aktivnost u narednom periodu, rekao je Radišić na mestu polaganja venaca.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Obeležavanje Dana vojske nastavljeno je u zrenjaninskoj kasarni gde je održana svečana akademija, a prisutnima su se obratili načelnik štaba major Dalibor Leković i zamenik gradonačelnika Saša Santovac.

Svečanosti su prisustvovali Njegovo Preosveštenstvo Episkop banatski Gospodin Nikanor, sveštenstvo Rimokatoličke crkve, Srednjebanatskog upravnog okruga i Policijske uprave Zrenjanin.

kasarna1

kasarna2

kasarna3

kasarna4

kasarna5

kasarna6

Prisutni su pogledali kratak film o jedinici i priredbu đaka Osnovne škole „Jovan Cvijić“ nakon čega je organizovan kratak obilazak kasarne.

Pripadnicima čete u zrenjaninskom garnizonu, lokalnoj samoupravi i ustanovama koje su pomagale vojsci uručene zahvalnice. 

 

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh