I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Najnovije vesti

U Zrenjaninu napadnut taksista, drugi slučaj za 10 dana

O problemima koje taksisti imaju uglavnom u noćnoj smeni i vikendom, ne priča se javno. Udruženja čiji taksisti dožive napad, takve slučajeve prijavljuju policiji ali retko upoznaju javnost sa takvom vrstom problema.

Poslednji takav slučaj zabeležen je u petak 7. avgusta kada je taksista udruženja „Halo taxi“ napadnut u svom vozilu. Incident se dogodio u ulici Majora Gavrilovića.

napad
– Našeg taksistu napala su trojica sugrađana nakon što se završila vožnja. Najpre je došlo do prepirke, verbalnog vređanja, a onda se desio i fizički napad. Jedan od njih je pokušavao da izvuče taksistu iz kola, drugi ga je udario par puta. Tom prilikom mu je ukraden i novčanik. Taksista je tražio pomoć preko mreže, kolege su brzo stigle i uspele da uhvate dvojicu od trojice napadača, a zatim ih je uhapsila i policija, priča Igor Prvulov, osnivač Udruženja „Halo taxi“.

On kaže da je ovo drugi napad za 10 dana, a peti u poslednjih godinu dana.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.
PerSu marketi

– Ogorčeni smo ovim napadom i oštro osuđujemo ovakvo ponašanje. Preduzećemo sve pravne mere da počinioci budu procesuirani i da odgovaraju pred pravdom. Razlog više našoj ogorčenosti je taj što se vozači „Halo taxija“ trude da naprave razliku svojim ponašanjem, kulturom i profesionalnošću, i da razbiju predrasude da su taksisti po prirodi „bahati ljudi“, i da kao vozači imaju takav pristup i prema strankama, priča Prvulov.

On je najavio da će udruženje nastaviti da sprovodi poslovnu politiku bez obzira na nemile događaje koji se dešavaju, i trudiće se da zaštiti svoje vozače od nasilnika.

Kako kaže, sprovešće preventivne mere ubacivanjem GPS-a i „panik tastera“, i sa policijom ostvariti još prisniju saradnju, naročito pred predstojeće Dane piva.

Foto: ilustracija

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh