I love Zrenjanin portal

  • Basicline
  • Univer export
  • Ultra Caffe
Najnovije vesti

U Zrenjaninu izgradnja depoa za održavanje šinskih vozila

-Na 4. sednici Saveta Srednjobanatskog okruga potpisano je nekoliko protokola vezano za saradnju Grada Zrenjanina, opština Sečanj i Novi Bečej i Železnica Srbije, saopštio je načelnik Srednjebanatskog Okruga Dušan Šijan.  

Železnička pruga osim kroz Zrenjanin i okolna naseljena mesta, prolazi i kroz opštine Sečanj i Novi Bečej. Stoga će se, tri od ukupno pet protokola koliko će biti potpisano, odnositi na subvencionisanje đačkih, studentskih, radničkih i penzionerskih karata. Sledeća dva protokola odnosiće se na izgradnju depoa za održavanje šinskih vozila, posebno novih ruskih vozova koji odnedavno saobraćaju našim prugama.

-Republika je kupila ukupno 27 novih dizel kompozicija, a jedan od uslova je bio da imamo ovlašćenog servisera za te vozove. Uspeli smo  da se izborimo da u Zrenjaninu bude jedan od dva ovlašćena servisa za taj posao. Sve opštine su se dogovorile i da učestvuju u sufinansiranju izgradnje tog depoa, naveo je Šijan.

voy

I Taxi Zrenjanin

Treći protokol odnosi se na izgradnju industrijskog koloseka od Fabrike stanice do industrijske zone Jugoistok čime se ne podiže kvalitet same zone, već ona postaje atraktivnija budućim investitorima.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Šijan je ovom prilikom najavio i da će pored dve nove garniture ruskih vozova koje odnedavno saobraćaju u sekciji Zrenjanin ka Beogradu i Kikindi, dok treća koja pripada sekciji Subotica saobraća prema Kikindi, doći do nabavke još tri nove garniture.

-Sve to će pored poboljšanja uslova prevoza, veće prisutnosti železnice u našem okrugu putem pomenutog depoa i drugih pogodnosti, nadam se doprineti i ubrzavanju rekonstrukcije pruga kroz Banat – posebno je naglasio načelnik Okruga.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh