I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

U zrenjaninskom Osnovnom sudu održan otvoreni forum na temu „Zašto suđenja dugo traju?“

Nakon Ivanjice, Novog Sada i Niša, u saradnji sa Vrhovnim kasacionim sudom i Osnovnim sudom u Zrenjaninu, grad Zrenjanin je bio domaćin otvorenog foruma za diskusiju sa građanima na temu „Zašto suđenja dugo traju?“. Otvoreni forum predstavlja priliku građanima da se upoznaju sa sudom i radom suda iz drugačije perspektive, i da kroz dijalog sa predstavnicima pravosuđa reše brojne dileme koje imaju kao realni ili potencijalni učesnici u sudskom postupku.

Prema rečima programskog direktora Transparentnosti Srbije, Nemanje Nenadića, problemi i odgovori na ovu temu jesu donekle slični, a neki od njih potiču iz neuspele reforme pravosuđa iz 2009/2010. godine. Ta neuspela reforma je iznedrila mnoge organizacione probleme u pravosuđu.

-Veliki broj starih predmeta, pogotovo u parnicama, je nešto što naša zemlja rešava čak i zbog svojih međunarodnih obaveza. Međutim, sve to najviše pogađa naše sugrađane, koji ne mogu da ostvare pravdu u razumnom roku. Kada budemo došli do adekvatnih rešenja, prosledićemo ih državnim organima na razmatranje – rekao je između ostalog Nenadić.

PerSu marketi

Prema godišnjem izveštaju o radu za 2018. godinu, Osnovni sud u Zrenjaninu ima najmanji broj ukinutih odluka.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

-U prvih šest meseci rada suda u ovoj godini, konstatovano je da je zrenjaninski Osnovni sud nastavio sa poboljšanjem ne samo kvaliteta rada, nego i kvantiteta smanjenja broja predmeta na nivou celog suda. Pored toga, povećana je i ažurnost suda – istakao je predsednik Osnovnog suda u Zrenjaninu, Zlatoje Ankić.

Piše: Tivadar Borbelj

 

 

 

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh