I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

U zrenjaninskoj kasarni svečano obeležen Dan Vojske Srbije (FOTO)

U znak sećanja na podizanje Drugog srpskog ustanka, na Cveti, 1815. godine u Takovu, u Zrenjaninu je polaganjem venaca na spomen bistu Svetozara Markovića Toze i svečanim programom u ovdašnjoj kasarni, proslavljen Dan Vojske Republike Srbije.

Nakon intoniranja nacionalne himne u izvedbi Milice Dosković i odavanjem pošte poginulim vojnicima Vojske Srbije, prisutnim gostima, članovima porodice poginulih vojnika, predstavnicima grada Zrenjanina, institucija, ustanova, crkve i Srednjobanatskog upravnog okruga, obratio se komandant Komande za razvoj Banatske brigade, pukovnik Nikola Dejanović.

I Taxi Zrenjanin

-Vojska i građani u Banatu, a naročito u Zrenjaninu, decenijama pokazuju neraskidivu povezanost i usmerenost ka jednakosti. Borba naroda za slobodu je uvek zahtevala velike žrtve i odricanja, čime su dostojanstveno zaslužile naša poštovanja i divljenja. Vojska je na ovim prostorima oduvek bila i biće sinonim za slobodu, dostojanstvo i zaštitu svog naroda – naglasio je pukovnik Dejanović.

U ime lokalne samouprave, prisutne je pozdravila zamenik predsednika Skupštine grada, Ljuba Travica, koja je čestitajući prisutnim oficirima, podoficirima, vojnicima i civilnim licima Dan Vojske Srbije, u svom govoru ukazala na značaj prisustva vojske u našoj sredini.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

-Danas iz Zrenjanina šaljemo poruku da smo ponosni što imamo našu vojsku i da je 23. april 1815. godine jedan od datuma, koji je utkan u naša sećanja i našu istoriju – rekla je Travica.

U svečanom delu programa nastupili su Milica Dosković, mr Branka Jajić, učenik trećeg razreda Muzičke škole „Josif Marinković“, Vladimir Aleksić i Borislav Novaković.

Nakon toga, pročitane su čestitke pripadnicima Vojske Srbije povodom praznika, koje su uputili čelnici države i Vojske Srbije, kao i ukazi o unapređenju, nagradama i pohvalama za pripadnike Banatske brigade.

Na kraju svečanosti dodeljene su i nagrade najuspešnijim učenicima završnih razreda srednjih škola sa teritorije Srednjobanatskog okruga, koji su učestvovali na takmičenju taktičko-tehničkog Garnizona Zrenjanin.

Nagrade su dobili Igor Perić (Medicinska škola Zrenjanin), Nemanja Bosanac (HPTŠ „Uroš Predić“) i Aleksandar Petrović (Zrenjaninska gimnazija).

Na kraju svečanosti otvorena je i kulturno-istorijska izložba „Znameniti Srbi“, a zainteresovanima su prikazana i naoružanja Vojske Srbije u našem gradu.

Piše: Tivadar Borbelj

 

 

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh